Milyen esélyeim vannak munkát találni ha felköltözök Bp-re?
Vidéken élek, három hónapja keresek munkát, marketing és grafikai területen dolgoztam eddig. Azt sem bánom, ha nem a szakmámban találok valamit, pl vendéglátásban is szívesen dolgoznék átmenetileg. Benne vagyok csoportokban és szoktam látni, hogy folyamatosan posztolnak és keresnek pultosokat stb.
Nagy tapasztalatom nincs benne, de folyékonyan beszélek angolul. Csak azért élek vidéken, mert még nem költöztem el itthonról, de már eléggé el vagyok keseredve, hogy 3 hónapja aktívan keresek munkát és semmi.
Azt sem várom, hogy ha felköltözök a fővárosba rögtön legyen valami szakmába vágó, de hátha el tudnék helyezkedni átmenetileg bármiben. Esetleg tippek?
9: Még azt se tudom, mi a neve a saját egyetememen ma annak a szaknak, amit 25 éve más néven végeztem. És hogy ennek a szaknak mi a neve egy magyar nyelvű erdélyi vagy szlovák egyetemen.
Nyilván még abból sem tudom, hogy adatelemző, hogy micsoda, és el kellene olvasnom részletesen a felhívást.
De 49 állás tök más ország kultúrájából így még meg se tippelhető számomra és nem fogok 49-et felnyitni csak azért, hogy megtudjam, micsoda.
És igen, tudok angolul.
#11 ehhez annyit tudok hozzáfüzni hogy ha a szakmában kompetens szakember lennél és neked szólnának a hirdetések akkor megértenéd őket a jelenlegi formájában is.
Pl: Senior .NET Developer pozícióra ha nem találnak 1 jelentkezőt sem, kétlem hogy az angol elnevezés a szűk keresztmetszet és Szenior .NET fejlesztőként meghirdetve több 100 önéletrajz érkezne... A "senior" egy tapasztalati szintre utaló metrika, míg a .NET az egy adott technológia... ezen nincs mit lefordítani, ha a technológiában jártas és kompetwns szakember vagy akkor ugyanúgy rátalálsz "angolul" is meghirdetve mint magyarul, sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!