Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Manapság az emberek mennyire...

Manapság az emberek mennyire találnak könnyen új munkahelyeket?

Figyelt kérdés

Hozzátartozik a kérdéshez, hogy diplomás, azon belül is a valamit érő diplomával és tapasztalattal rendelkező munkavállalókról van szó.

Tehát nem olyan állásokról, ahova mennyiségi alapon kellenek emberek és kicsi a hozzáadott érték.

Nálunk nagy a fluktuáció, ami elsősorban a bizalmatlan de ugyanakkor meg nemtörődöm ügyvezető miatt van és a cég sokkal nagyobb arccal próbál jelen lenni a piacon, mint amennyit önmagától elbír, és ez nyilvánvalóan nagyon megterheli a jelenlegi dolgozókat.

Mondjuk nem is a munkavégzés intenzitása a probléma, hanem a tökölés, meg az, ahogy várnak a csodára, aztán a legutolsó pillanatban van minden megoldva tűzoltás alapon, a két pont között meg végtelen mennyiségű mikromenedzsment, ami egyébként nem a termelő munkavégzéshez kapcsolódik, hanem csak amolyan műbalhék, illetve a cég miatt tehetőssé vált embereknek (értsd: kinevezett ügyvezető és kedves élettársa) a valóságtól elrugaszkodó hóbortjainak intézése (pl milyen székek legyenek az irodáikban, miközben a többi alkalmazott szakadt székeken ül).

Én 6,5 éve dolgozom itt, a tudásom és jelentős műszaki hozzáadott értékek miatt sikerült jó tartást kiharcolni ennél a cégnél, munkába járáshoz egy teljesen új autót, rugalmas munkaidőt, minimális számonkérést.

De most már annyian elmentek hogy még több munka szakadt vissza rám, ami egészen csak addig a pontig nem probléma, amíg a teljes cég lepadkázik, mert nem fizet az ügyfél. Addig csak várják, hogy majd megoldja valahogy magát a helyzet. Minden más fontosabb, mint egy x hónappal későbbi bevételt hozó teljesítés.

Az ügyvezető inkább lenyomna 100 darab 4000 eurós ügyletet, amik egyenként 2 hét alatt lezárulnak, mint egy olyan projektet ami fél évig tart de 400 000 eurós, őt az ilyen szatócsbolti ügyletekkel való üzérkedés hozta fel az elején és csak erre esküszik.

A nagy különbség, hogy az egyik a szatócsbolti kategória, a másik meg egy magas műszaki színvonalú termék, amivel maradandó nevet tudna magának szerezni a cég, mint egy EGYÉBKÉNT piacvezető nyugat európai cégcsoport magyar kirendeltsége. Ráadásul minden támogatást megadnak, hogy fejlődjön ez az üzletág.

A gyógyszer ott kezd nálam elgurulni, hogy nem elég, hogy a covid óta napi szinten be kell számolni arról, hogy milyen projekttel mennyi időt foglalkozott valaki ÉS LEGYEN MEG A LEGALÁBB 8 óra (miközben teljesen ad-hoc a munka és sok párhuzamos feladat van), de most képesek voltak beruházni egy rendszerbe, ami valós időben monitorozza, hogy ki mikor mit csinált és a visszaélések elkerülése végett a bejegyzéseket csak vezető jóváhagyással lehet módosítani.

Ezzel párhuzamosan az ügyvezető meg a kedves élettársa be sem járnak a munkahelyre, otthonról nézik és HALLGATJÁK (illegális) kamerán, hogy mi újság a cégnél, és ha kell akkor strómanokon keresztül szólnak rá az emberekre.

És abszolút nem fogják vissza magukat hogy csökkenjen a 200%-os fluktuáció, csak még mindig rátesznek egy lapáttal, mert nekik az előre menekülés a jelszó mindenben (kivéve a rájuk bízott cég tevékenységének színvonalában)

Sokat nem tudok a kilépett emberekről, de annyi sejlik, hogy nem kevesen vannak, akik utána ide oda csapódtak csak 3-4-5 munkahelyen keresztül mire meg tudtak maradni valahol.

2023. máj. 4. 18:48
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
86%
Nem olvastam el az esszédet, az alap kérdésre válaszolva: a saját területemen (erről tudok csak nyilatkozni) a kezdők viszonylag nehezen, a képzettebb szakemberek kifejezetten könnyen.
2023. máj. 4. 18:57
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Én az 1-essel ellentétesen látom a helyzetet. Van 20 év tapasztalatom, van diplomám, 2 nyelven beszélek tárgyalási szinten.

Elég jó az önéletrajzom. Szerintem!

De!

Pont azért, mert ilyen jó az önéletrajzom, általában ránéznek, és azt mondják, ez az ember biztos sokat kér majd. Ráadásul a tudásom elég speciális, 10 éve vagyok ugyanazon a területen. Ha valaki pályakezdőt akar vagy nem akar sokat fizetni, az nem fog behívni. Ha valaki meg kihívást jelentő munkát kínál és hajlandó is fizetni érte, akkor olyan embert akar, aki pont abban a pozícióban dolgozott előtte, és nem sokat kell foglalkozni a betanításával. És fog is ilyet találni bőven.

Én ugyan nem keresek intenzíven állást, csak pár pályázatot adtam be az elmúlt hónapokban, de olyan helyekre, amelyek kifejezetten illettek a profilomba. A Linkedin szerint 30 jelentkező volt az utolsóra, ahova beadtam. Be sem hívtak.

Pályakezdő pénzügyes junior pozira meg a Linkedin szerint 2 jelentkező volt. Biztos függ területtől is, meg hogy hol laksz, meg mennyi a bérigényed, de azért nem gondolnám, hogy pár hét alatt el lehet helyezkedni.

Ismerősöm vezérigazgató volt, kirúgták, egy évig volt munkanélküli. Elég kevés az ilyen hely, és általában belsőst neveznek ki.

Mindenesetre ha ennyire rosszul érzed magad, akkor kezdj el pályázgatni. Mivel van munkahelyed, most nem hajt a tatár, nem látják rajtad az elkeseredettséget, jobb alkupozícióból indulsz.

2023. máj. 4. 19:30
 3/27 A kérdező kommentje:

hat ha elhagynam ezt a jelenlegi munkahelyet akkor tuti kimennek egy honapra azsiaba es onnan interjuzgatnek

akkor tuti nem az elkeseredettseget latnak rajta az tuti

2023. máj. 4. 19:33
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon munkakörtől és tapasztalattól függ.

Én pl. épp most váltottam munkahelyet. LinkedIn-en beküldtem 4 CV-t, két helyen interjúztam, egy helyre felvettek. A CV beküldésétől a szerződésig nem telt el egy hónap.

2023. máj. 4. 19:34
 5/27 anonim ***** válasza:
38%

" A Linkedin szerint 30 jelentkező volt az utolsóra, ahova beadtam. Be sem hívtak."

Akkor valamit rosszul csinálsz. Nekem 370 jelentkezést mutatott a LinkedIn arra a pozira, ahová végül felvettek.

2023. máj. 4. 19:38
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mit csinálok rosszul, interco könyvelő pozira jelentkeztem, jelenleg is azt csinálom. Majdnem szó szerint beírtam a CV-mbe az állásinterjú kitételeit. Mindegy. Az azért biztató, hogy a 370 jelölt közt is van esély. Mondjuk már 50 éves vagyok, azon azért nem tudok változtatni, bár sok évet kihagytam a CV-mből, de a diploma évéből azért látszik.
2023. máj. 4. 21:01
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

#6 A kor nem téma, ha értesz a dolgodhoz. Én csak egy tizessel vagyok fiatalabb. A sok jelentkező meg csak annyi, hogy a fele valójában el sem jut a tényleges CV elküldésig, meg nagy részük mindenhova beküld mindent ész nélkül, és ott vannak a botok is. Szóval abból a 370 jelentkezőből lehetett kb 50 aki tényleg releváns, szakmába vágó CV-t küldött.

#5 voltam.

2023. máj. 4. 21:15
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Én most nemrég két hónap alatt találtam új állást, kicsit tényleg nehezebb mint pár éve, a fő különbséget abban látom, hogy kevesebb az olyan állás, ahova egyáltalán érdemes jelentkezni, mert látszik róla, hogy értelmes meló és jól fizet. Illetve megnyúltak a kiválasztási idők. Miután elkezdtem keresni kb egy héttel rá jelentkeztem arra a munkára ahova végülis felvettek, szóval több mint egy hónapig ment a dolog, régen az ilyeneket egy-két hét alatt lezavarták.
2023. máj. 4. 21:59
 9/27 anonim ***** válasza:
2 hónap alatt lehet találni, az más kérdés, hogy hol és milyent.
2023. máj. 6. 13:04
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

8-as, nekem 10 éve is 2 hónap volt, mire az állásinterjúig eljutottunk oda, hogy alá is írtuk a munkaszerződést.

Igen, a 9-esnek igaza van, lehet találni, csak kérdés, hogy milyet. Mert normális fizetést nem nagyon akarnak adni.

2023. máj. 6. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!