Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyedről mennèk vissza dolgozni...

Gyedről mennèk vissza dolgozni, de létszám hiány van?!

Figyelt kérdés
Sziasztok. Szeptember elején lesz 2 éves a gyermekem és sajnos be kell adnom bölcsibe. Viszont a bölcsőde igazgato olyan munkáltatói igazolást kért, amin rajta van a konkrét időpont , hogy mikor megyek vissza dolgozni. A munkàltatóm ( gyari munka ) viszont nem tud adni ilyen papirt, mivel létszám stop van, szó szerint azt mondta “ nincs létszám “ , annyit mondott érdeklödjek két hónap múlva. Most azért elkezdtem gondolkozni és mindenféle dolog eszembe jutott.. pl ez később azt is jelentheti , hogy nem tud vissza venni és elküld.? Szeretnenk tesot a Kicsi mellé, ezért eléggé aggódok ( mondjuk alapból mindenen képes vagyok túl aggódni …)

2023. máj. 3. 12:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem köteles visszavenni, de lehet, hogy másnap elküld, ha leépítés van a cégnél.
2023. máj. 3. 12:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy van, ahogy az 1-es mondja. Ha szeretnél még egy gyereket, akkor vagy keress gyorsan másik munkahelyet, vagy még most gyed alatt vágjatok bele a babaprojektbe.
2023. máj. 3. 12:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell visszavennie mert allomanyban vagy. A gyed majd a kiadott felgyult szabik utan viszont akar el is kuldhet gazdasagi okokra hivatkozva. Viszont az rendes munkaltatoi felmondas lesz, felmondasi idovel, es végkielégítéssel(ha negfelelsz a követelményeknek)
2023. máj. 3. 12:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, ha vonakodik papírt adni, akkor nem számol veled hosszútávon. De szerintem ne bánd, mert ez a gyári munka nem egy főnyeremény, biztosan képes vagy jobbat is találni. Inkább gyorsan ess teherbe megint, akkor nem rúghat ki.
2023. máj. 3. 13:14
 5/11 A kérdező kommentje:

Adott munkáltatói igazolást, azon szerepel mettől dolgozok ott. Viszont más nem, a bölcsődébe ( állami) olyat kér az igazgató, amin napra pontosan van mikor megyek dolgozni.

Igazából nem szeretnek vissza menni mar gyárba, de a kis teso miatt ugye fontos lenne a munkahely.

Szóval ha jol értem, miután betöltötte a gyermekem a 2.évet, mar másnap elküldhet a munkáltató igazából ..?

2023. máj. 3. 13:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Indokkal igen. Alapos indokkal.

A letszamstop nem indok. Ha leepites lenne akkor az igen. De bent van 2evnyi szabid, azt mindenkepp kifizetik. Ha el is kuld sok honapnyi bert kell fizetnie, szal lenne idod munkat talalni. Mas kerdes hogy kis gyerekkel nehezebben vesznek fel, vagy toleralnak a sok tappenzt ha a gyerek gyakran beteg.

Mindenkepp megkerdeznem kerek perec mi a terve a munkaltatonak a gyed vegen.

2023. máj. 3. 15:05
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatban a következőképpen működik a dolog:

GYED-en vagy, tehát fizetés nélküli szabadságon gyermek gondozása miatt. Ha újra fel szeretnéd venni a munkát, akkor az általad megálmodott időpont előtt 31 nappal ezt jelezned kell a munkáltatódnak, ugyanis a fizetés nélküli szabadság a munkavállaló által megjelölt időpontban, de legkorábban a szabadság megszüntetésére irányuló jognyilatkozat közlésétől számított harmincadik napon szűnik meg.

Tehát előbb is jelezheted, hogy visszamennél dolgozni, mint 30 nap.

Ha már tudja a munkáltató, hogy mikor fogsz kezdeni, akkor tud kiadni erre vonatkozó dátummal ellátott igazolást is a bölcsöde részére.

Így már oké?

2023. máj. 3. 16:57
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Igen, ezt a 31 napos dolgot azt tudom.

Voltam hr- en, kérni a bölcsibe ezt az igazolást, adtak is munkáltatóit, de a bölcsi igazgato olyat kér amin szerepel a konkrét időpont, amikor vissza megyek dolgozni. Ezt mondtam is a hr- en , mire mondtak, hogy ilyen papirt most nem tudnak adni, “ nincs létszám “, majd érdeklödjek 2 hónap múlva…

Ugye ahhoz hogy tudjon adni ilyen papirt, el kell indítani a visszatérésem folyamatát. Ehhez ki kell tölteni egy nyomtatványt, és kiszámoljak a szabadságokat, utána alá kell íratnom ezt a papirt a vezetőmmel és leadni a HR osztályon, hogy feladják a létszámigényemet. Ha azt elfogadják, utána tudnak kiadni igazolást.. “ nincs létszám “… érdekes …

2023. máj. 3. 19:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Hiába "érdekes", ez van...
2023. máj. 5. 05:07
 10/11 A kérdező kommentje:
Vissza hívott aztan pár nap múlva a hr-es, minden oké, megyek vissza gyed lejárta után :)
2023. máj. 19. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!