Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valaki felvilágosítana erről...

Valaki felvilágosítana erről a programozós témáról?

Figyelt kérdés
Gondolkodtam azon, hogy el kéne végezni egy programozó képzést. A számítástechnikához az átlagnál jobban értek, amikor kitöltöttem tesztet, hogy alkalmas lennék-e programozónak, 80% fölötti lett az eredmény, talán képes lennék elvégezni. De nincs rá pénzem, szóval olyat tudnék csak választani, ahol van állásgarancia és utólag lehet részletben fizetni. De az ilyen képzés tényleg ér valamit és tényleg felvesznek utána? A C......oool-nál találtam ilyet, Full stack fejlesztő képzés. Ér ez valamit? Annyiféle fejlesztő meg mindenféle képzés van, nem tudok eligazodni rajtuk. A lényeg, hogy könnyen el lehessen helyezkedni és sokat lehessen vele keresni!
2023. ápr. 30. 22:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

18+

Amikor én végeztem a gépészmérnök gépgyártástechnológus szakirányon bsc képzésen, 450-en kezdtünk és 28an diplomáztunk 7 félév után. A szakirány választásnál már a banda 2/3-a kihullott, azaz a 2. év után.

A szakmai tárgyainknál 80%-tól volt kettes, és 95%-tól 5-ös! A töltelék tárgyak 20-40% körül görbültek.

2023. máj. 1. 19:27
 22/26 anonim ***** válasza:

#19 Te elolvasod egyáltalán amit írok vagy csak egy szellemeknek válaszolsz? Egy szóval nem mondtam hogy a diploma nem fontos, sőt úgy kezdtem a mondatomat hogy a ,,képzettség hasznos"

Az hogy diploma nélkül elhelyezkedni nehéz az tény, de az hogy mi van kiírva egy álláshirdetéshez az konkrétan lényegtelen.

2023. máj. 1. 19:30
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

#18 Tény is való, hogy nagyon hasznos a diploma, rengeteg essential skillt tanít meg neked, de ugyanakkor korántsem pótolhatatlan.

Ugyanezeket a skilleket munka közben, valamint önfejlesztéssel is el lehet sajátítani.

Érdekes, én nyíltan vállalom, hogy nincs diplomám mégis bombáznak a recruiterek állásajánlatokkal LinkedIn-en valamint egyik állásinterjún sem várták a diplomát miután látták a portfolióm ;)

2023. máj. 1. 19:41
 24/26 anonim ***** válasza:

Csak az a fő probléma, hogy manapság jellemzően az újoncok szűrését a hr, vagy pedig erre szakosodott cég végzi.

Ha nincsenek meg a fő kritériumok megy a kukába az önéletrajz.

Nálunk a hr előszűr, ezután megkapom én. Ha az én területemet érinti, én eldötöm kuka, vagy hr behívja beszélgetni. Az elbeszélgetés után, Ha a hr szerint ezután is alkalmas lehet, vissza jeleznek nekem és indul a 2. forduló már velem. Engem már nem erdekel az amit a hr kerdezett tőle. körbe viszem elmagyarázom mi lenne a munkaköre, felteszek neki szakmai kérdéseket, ha azt állította hasonló munkakörben dolgozott. Ha nem tud válaszolni, vagy a hozzáállását a problémához nem tartom megfelelőnek véget ért a beszélgetés. Pályakezdőnél inkább a hozzáállást és az érdeklődést díjjazom. Ha 1,5-2 órán át beszélek hozzá valami kérdéseket elvárok cserébe. Ha itt megfelelőnek találom 3. kör hr, ahol szerződés kötés következik.

2023. máj. 1. 20:04
 25/26 anonim ***** válasza:
#24 Hogyan tesztelitek a kiválasztási folyamat hatékonyságát?
2023. máj. 1. 22:37
 26/26 anonim ***** válasza:
Hol van ilyen teszt hogy jó lennek e programozonak ?
2023. máj. 2. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!