Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hátrányban leszek szakmailag,...

Hátrányban leszek szakmailag, ha vidéki egyetemen tanultam és nem pl. a Corvinuson?

Figyelt kérdés

A nagyvárosi élet engem soha sem vonzott, nem tudnám elképzelni Pesten az életem.

Vidéken akartam maradni és vidéki egyetemre jöttem.

2023. ápr. 25. 01:01
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

MC az a határköltség (marginal cost), ami azt mutatja, ha egy egységgel növeljük a termelést, akkor mennyivel változik a költség. A fedezeti pont, ahol a vállalat profitja nulla, mert a bevételek épp fedezik a költségeket.

A lila lapost nem tudom mi.

2023. ápr. 26. 19:31
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

De mi az hogy "vidéki"?? Miért ne jelentkezne ugyanakkora eséllyel egy Budapesten végzett Szegeden, mint egy Miskolcon végzett Veszprémben?

De, ha azt hiszed, hogy Veszprémben csak a Veszprémben végzettekkel kell mérkőznöd, akkor is tevedésben vagy szerintem.

Arról nem beszélve, hogy Budapesten belül is se szeri se száma a nívótlan képzéseknek. Ők is ugyanúgy a corvinusokkal mérkőznek és vica versa.

Rengeteg nem-szegeden végzett kollégám volt mindig is, szóval nem az ujjamból szopkodom.

Ha meg olyan képzést keresel amit el tudsz végezni adott városban úgy, hogy nincs konkurencia, a közgazdász az egyik legrosszabb választás, az ehhez túl általános.

Ha mondjuk elmész Kecskemétre gépészmérnöknek, annak is több értelme van. A környéken nincsenek jó mérnök képzések, a városban meg értelemszerűen sok az ilyen munka.

Mondjuk a GAMF/Neumann nem egy nagy durranás, de ez már más kérdés.

2023. ápr. 26. 20:39
 13/16 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy aki elmegy tanulni Pestre, pl. a Corvinusra, az általában ott is marad Pesten, elmegy valami pesti céghez, nem fog lejönni Veszprémbe, Szombathelyre, Zalaegerszegre stb.. dolgozni

Vagy rosszul gondolom?

2023. ápr. 27. 01:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Aki eleve vidéki, az esetleg visszamehet vidékre dolgozni pesti egyetem után is. De egy tőzsgyökeres pesti nem fog még Debrecenbe se elmenni dolgozni, csak nagyon kivételes esetben.
2023. ápr. 27. 06:02
 15/16 anonim ***** válasza:
17%

A halvány lila dunszt helyett használom, egy ezeréves menza meghatározás eleje lila lapos lédús lelet, latin kori lóhús lehet.

A diplomát hol szeretted az a gyakorlati helyig érdekes, amikor már van tapasztalatod, utána senkit se fog érdekelni. És, hogy ki lesz ellenfél egy felvételin, nem biztos, hogy a diploma határozza meg. Nagyon régen, 20éve még nem volt diplomám, csak egy sima OKJ, és 3helyből 3ra kaptam ajánlatott, pedig diplomások voltak a vetélytársaim. Szóval ne ezen agyalj. Építs ismeretséget, próbálj valami nagyot alkotni, tudj gondolkodni, és használni az agyad és a megszerzett tudást, a papír utána csak max belépő.

2023. ápr. 27. 08:10
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem idevág, de érdekességként megjegyzem, hogy a társkeresõkön tanyázó 30-as, 40-es nõk kb 50%-a a Corvinus-on végzett.🤔😁
2023. jún. 23. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!