Egy állásinterjún férfiaknál mennyire számít a testalkat? Az alap sztereotípiák/megállapítások: A magasabb (185cm+) emberek előnyben vannak az alacsonyakkal szemben, valamint a sportos megjelenés sokkal jobb mint az elhízott.
A magasabb férfiak tekintélyt parancsolóbbak, mint az alacsonyak.
Egy dagadt, 20-30 kg vagy több súlyfelesleggel bíró ember lusta, tohonya, viszont egy sportos felépítésű embereknek - itt arra gondolok hogy nincs súlyfelesleg, és ránézésre látszik hogy kondizik, focizik, biciklizik vagy hasonlók - több kitartásuk, akaraterejük van.
Vélemények ?
Úgy általánosságban gondolom, nyilván van elhízott és alacsony ember is vezető pozícióban.
A kérdést olvasva belegondoltam, a világon megnéztem a nagyobb emberek képeit. Tehát olyanoknak akik szorgalmasak ugyesek és gazdagok.
Tulajdonképpen elmondható hogy ritka kivételtől eltekintve nincsenek köverek köztük.
Ha hr-es lennék ezt figyelembe venném
Hát ha személy - és vagyonőrt keresel, vagy testőrt.....akkor számíthat a testalkat.
Bár - azt mondják, akik járatosak a harcművészetekben - hogy a jó (képzett) harcos nem feltétlenül magas és erős.
Egyébként meg nincs a világon olyan női interjúztató, akinek egy sármos pasi ne jönne be, még ha nem is tudja felvenni...és ez fordítva is igaz.
A kisugárzás meg nem igazán függvénye sem a magasságnak, sem a testalkatnak.
"Ha hr-es lennék ezt figyelembe venném"
Vagyis külsőségeket vennél figyelembe a szakmai alkalmasság helyett......
Hát gratulálok! Komoly HR szakember lennél!
15 - ösnek.
Valóban nem, de a HR - es javasolja meghallgatásra a pályázó emberkéket.
Szóval valamilyen szava mégiscsak van....
14: az, hogy valamit figyelembe veszunk valamit nem azt jelenti hogy az alapján döntünk.
Szerintem.
Vagy rosszul gondolom ?
Kutatások igazolják, hogy a magasság, illetve a tradicionálisan vonzó megjelenés pozitív hatással van az illető karrierjére.
Én viszont úgy gondolom, ez a hatás közvetett. Aki magas (és vonzó), az easy-n játszotta az életet, így sokkal több önbizalommal rendelkezik, ami miatt sokkal jobban el tudja adni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!