Miért választja több nő az orvosi pályát mint férfi?
Utolsó, miért lenne sz.r szakma? Én például nő vagyok, és orvosnak készülök:)
Társadalmi megbecsülés, segítés másokon, sok pénz.
Szerintem a legmenőbb szakmák egyike;)
Utolsó te melyik bolygón élsz? Már nyugaton sem éri meg orvosnak lenni, itthon meg pláne nem.
Társadalmi megbecsülés az nincs. Háziorvos vagyok, van hogy úgy beszélnek velem, mint a kutyával, követelőzés az van, az orvosok ápolók, mentős kollégák szidása az van.
Sok pénz ja, van sok pénz. 31 éves koromig nem kerestem jobban, mint egy pedagógus, akik közismerten szarul keresnek. Egy festő mázoló meg zéró felelősség mellett 20 évesen 1 millát visz haza. Most már nekem is megvan ez az összeg, de ettől még az orvoslás rohadtul nem éri meg.
Segíteni másokon. Sajnos nem mindig tudsz segíteni, vagy nem olyan mértékben, ahogyan szeretnél. Nagyon könnyű kiégni, és Magyarországon senkit nem érdekel egy orvos lelki egészsége.
Én megbántam, hogy orvos lettem. 33 vagyok, se barátnőm, se feleségem, se gyerekem, se saját házam, csak van egy szakmám iszonyatosan nagy felelősséggel. Kitörölhetem vele a seggem...
Ha szerinted annyi az orvos dolga, hogy recepteket irogat, meg beteget vizsgál, akkor nagyon-nagyon hülye vagy. A munka lényege az, hogy döntést hozol. Sok döntést, és a döntéseiden emberi életek múlnak. Tönkremenni lelkileg pont az orvoslásban lehet. Operáns szakmákban fizikailag is. Ha most lennék 18 éves gondolkodás nélkül szakmunkásnak mennék, mert nulla felelősség mellett lehet milliókat keresni.
Nem tudom mennyi közöd van az orvosláshoz, de szerintem még az egyetemnek se szagoltál a közelébe sem soha.
Értem, hogy dönteni kell, de nyilván azért van a 6+x év tanulás, hogy legyen annyi szakmai tudásod,hogy ezt nyugodt szívvel megtehesd. Ha neked ez ekkora teher, akkor lehet nem orvosnak kellett volna menned. Még mehetsz szakmunkásnak, fiatal vagy, előtted az élet :D
A stílusodból ítélve lehet jobban is passzolna hozzád az a meló. Az orvoslást meg hagyd meg olyanoknak, akik elhivatottak ahhoz, hogy embereket gyógyítsanak, és ezt őszinte örömmel és megelégedéssel tegyék, még a nehézségek ellenére is. Előző voltam, aki valóban nem járt még az egyetemre, de hamarosan fog,és biztos abban, hogy soha nem lesz ilyen besavanyodott orvos,mint te. Szegény betegeid🙄
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!