Jogosan rugtak ki?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tanulo vagyok(esti kepzes) ács képzes!

Ma megyek meloba es olyan feladatot kaptunk, aminek semmi koze az acskodashoz, konkretan mufubol kiutni a homokot…

Mondom a cegvezetonek,hogy ha van arra mod erre a napra akkor kernek egy szabit,hisz ennek semmi koze a szakmahoz, es nem azert valasztottam ezt a ceget, o ideges lett es mondta,hogy ki vagyok rugva…

2023. ápr. 21. 12:14
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező!

Teljesen igazad van. Egyetértek veled.

Egy valamit viszont ne felejs el! A gyakorlat nem úgy működik, ahogy ideális lenne.

Valóban hajtincsek összeseprésével foglalkozik egy fodrásztanuló az első időkben. Valóban kapnak a tanulók olyan feladatot, hogy az udvart kell felseperni. Mint ahogy az is biztos, hogy ideális képzési hellyel még soha nem találkoztam. Valamint azt is tudom, hogy nem azt a típusú embert keresik a foglalkoztatók nagyrészt, amilyen te vagy. Büszke és tudatos.

De neked legyen szerencséd!

Az a példád, hogy az irodistát WC-pucolásra köteleznek, nem jó példa. Ugyanis az MT szabályozza ezeket a dolgokat is. Nem kötelezhetnek olyan feladat elvégzésére, ami a dolgozó testi épségét, egészségét veszélyezteti, továbbá olyanra sem, ami megalázó lenne számára. A WC pucolás a takarítónőn kívül mindenki számára megalázó, azért megtagadhatod az utasítást.

A főnököd nyilván hatalmaskodó és bunkó. Ha nem is ért veled egyet, és nem tetszik, hogy véleményt nyilvánítasz, azt akkor sem így kellene lekezelnie, csak mert ő feletted áll.

2023. ápr. 22. 05:20
 22/28 A kérdező kommentje:
Meg számomra az volt a furcsa, hogy akkor, ha már érdemi meló/oktatás/gyakorlás nem történik a napon, miért nem kaphattam egy szabadnapot?(tisztelettel kérdeztem, hogy esetleg nem-e kaphatok?)
2023. ápr. 22. 08:18
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Êpìtőiparban dolgozom. Sokan nem tudják itt sztem jelenleg mennyire keresett egy jó komuves vagy âcs. Jobban mint jopar felsőfokú végzettség. Ha van más lehetőség kezdőként akkor én is váltottam volna
2023. ápr. 22. 11:09
 24/28 A kérdező kommentje:
Nagyon keresett, en egy faluban lakom, es mar most jonnek idosebbek hozzam mert anyam reklamozza hogy mit tanulok,hogy maszekba csinaljam meg a tetot (hejazat csere)
2023. ápr. 22. 15:01
 25/28 anonim ***** válasza:

Nem jogosan rúgtak ki, hanem azért, mert igazat szóltál. :)

De tanuló koromban velünk még kukákat is mosattak, szóval a szakmát majd az életben tanulod meg sajnos, ha képes leszel lenyelni a békákat a papírért.

Egyébként meg respect, hogy kiálltál magadért és jogos, hogy megmondtad a górénak a magadét, csak épp nem szerencsés és sok helyen nem véletlenül van beleírva a szerződésbe, hogy amit még a felettesed kiad munkát, azt el kell végezni... Csicskáztatnak sajnos mindenkit, de ha túl akarod élni, akkor muszáj lesz alkalmazkodnod!

2023. ápr. 23. 00:46
 26/28 anonim ***** válasza:
Egy főnök sem szereti az okos embereket. :)
2023. ápr. 23. 00:47
 27/28 anonim ***** válasza:

Én is álltam már így ki magamért és megértette a főnök. Irodában dolgoztam egy vállalkozónál és egyik nap utasított, hogy menjek vele az egyik barátjának segíteni cserepet pucolni. Nem egyeztem bele. Nem arra vett fel!!!

Ha nincs a szerződésben, hogy szükség esetén a vezető utasíthat más feladat elvégzésére, akkor nem teheti.

2023. ápr. 25. 00:19
 28/28 anonim ***** válasza:

Szerintem elfelejtettétek, hogy a kérdezőnek ez a "munkahely" konkrétan a gyakorlati helye. Tehát ő az ács szakma megtanulása miatt van ott egy olyan munkahelyen, amely arra kötött szerződést, hogy a "diákokat" a gyakorlatra felkészíti.

Tehát nem a tipikus munkaviszonyos munkahelye, ahol szerződéstől eltérően foglalkoztathatja a munkáltató más munkakörben, más munkavégzési helyen, más munkáltatónál ideiglenes jelleggel.

Nagy valószínűséggel eltérő a jogszabály is ebben az esetben.

Az viszont valóban igaz, hogy gyakorlati hely ide, gyakorlati hely oda, nem minden munkáltató korrekt.

2023. ápr. 26. 04:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!