Hogyan lehetek tűzoltó?
Tudom, hogy úgy tettem fel a kérdést, mint egy kisgyerek, de nem nagyon tudtam megfogalmazni kérdésem. Tehát most vagyok végzős, műszaki szakközépiskolába járok. Szeretnék tűzoltó lenni, csak nemnagyon tudom, hogy mi ennek a pontos menete. Leírnék pár kérdést: Mikor, hogyan, hova kell jelentkezni?
Mik a feltételek?
Meddig tart az iskola, illetve milyen nehéz, mit tanulnak?
Iskola sikeres elvégzése esetén hova, vagy hogy osztanak be?
Szóval ezek lennének. Válaszaitokat előre is köszönöm!
18/f
hol laksz? mert a Budapesti honlapon, itt:
fel szokták írni, ha toborzás van. általában évente 3-4 alkalommal azt hiszem. általában mindig van ősszel és kora tavasszal. regisztrálni kell a toborzásra, mert anélkül nem tudsz rajta résztvenni. sűrűn figyelgesd az oldalt, mert nagyon sokszor a toborzás előtt csak 1 héttel teszik fel a honlapra az infót, és igen hamar be is szokott telni. és akkor elmész. de fel is hívhatod őket.
a többit nem tudom. van valami alkalmassági is.
Alábbi feltételek szerint lehetsz tűzoltó!
- 18-35 év közötti életkor,
- magyar állampolgárság,
- állandó belföldi bejelentett lakóhely,
- büntetlen előélet,
- egészségügyi, pszichikai, fizikai alkalmasság.
- iskolai végzettség tekintetében: A tiszti rendfokozathoz kötött beosztás betöltéséhez egyetemi vagy főiskolai, a zászlósi és tiszthelyettesi rendfokozathoz kötött beosztás betöltéséhez pedig középiskolai végzettség szükséges. Jogszabályban meghatározott tiszthelyettesi rendfokozathoz kötött beosztásoknál szakiskolai végzettség esetén a középiskolai végzettségtől el lehet tekinteni.
C kategóriás jogosítvány
Érettségi+technikusi végzettség
Tanfolyami jellegű képzés, időtartalma: 4 hónap, naponta 8órás iskolai rendszerű.
Elméleti és gyakorlat képzés.
A fizikai szintfelmérés alkalmával az alábbi feladatokat kell teljesítened:
- 2000 méter futás,
- fekvőtámasz 30 másodperc alatt, vagy fekvenyomás,
- 4 X 10 méter ingafutás,
- felülés egy perc alatt,
- és hajlított karú függés.
Ezekből természetesen a lehető legtöbbet.
Bátorság próba: Kiengedett magasból mentő szeren (30m), teljes felszerelésben fel kell mászni, meg kell érinteni a kosarat majd vissza. Itt a tériszonyt szűrik.
Korcsoportonként van pontozás, minnél fiatalabb vagy annál magasabb a szint.
Kezdő tűzoltó fizetés: 135-145 000 Ft (bruttó) illetménnyel együtt!
Munkakör sokféle lehet: Gépkocsivezető,beosztott tűzoltó,szerkezelő stb.
Ezekhez plussz vizsgák szükségesek.
Ha megbuksz, akkor 1 évnek el kell telnie mire újra beadhatod.
Itt vannak a kérdések és válaszok a jelentkezésről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!