Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt jól látom,vagy tévedek?

Ezt jól látom,vagy tévedek?

Figyelt kérdés
17 vagyok ha lehet senki ne szidja anyámat hogyha valamit rosszul vettem le,de 15 éves korom óta minden nap képezem magam pénzügyileg és minden alkalommal amikor megtalálom egy milliomossá vált embernek az útját valami mást találok mint az az előtti. Próbáltam sokáig 1 tervet szőni,hogy hogyan fogok vagyonossá válni, de minden történet más és nem találok olyat ami nem 50-50% arányban értékelődik jó és rossz irányba. Először a legit módszerek érdekeltek, a dropshipping,affliate marketing, smma, amazon fba meg ilyenek próbálkoztam,de valószínűleg nem eléggé,az elsőre nem jött be,gondoltam fiatal vagyok kipróbálok mást is,aztán jött egy reálisabbnak tűnő út, ez a szerezz egy jól fizető állást és befektetésekből gazdagodj meg, itt a befektetéseknél nem értettem,hogy mi az ami jó befektetésnek számítana. Ez a mód tetszik,én személy szerint szeretnék dolgozni de nem életem végéíg,így a befektetésekkel történő meggazdagodás vonz. A kérdésre visszatérve annyi érdekelne,hogy ha valaki kitartó akkor szerintetek is meggazdagodhat-e az alábbiakból bármelyik befektetéssel? S&P 500, egyéb index funds, osztalékfizető részvények, részvények, hosszú távú crypto befektetés, állampapír (amíg így kamatozik), ingatlan, ETF-ek, és még a többi népszerűbb + a tőzsde egyéb részei. Ha valaki elérte a pénzügyi függetlenséget vagy a gazdagságot,akkor szívesen meghallgatnák egy történetet,hogy hogyan,vagy esetleg mibe fektetnétek pénzt, miben van befektetésetek, az idősebbektől,hogy mit csinálnának másként, a gazdagoktól,hogy hogyan sikerült, és bármi egyéb hasznos tanács vagy ötlet érdekelne. Ha tapasztalatból valamelyik befektetés nem érdemes akkor azt szívesen elolvasom,ha lehet indokkal.

2023. ápr. 12. 19:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%
Sok pénzből lehet sok pénzt csinálni. Más kérdés számodra mit jelent a gazdagság. Hogyha 0-ról indulsz, akkor kell egy jó szakma, végzettség és irány a magán vállalkozó avagy területi igazgató pozíció. Ott tényleg sok pénzt kapsz, de hosszú az oda vezető út és nem mindenkinek sikerül. A befektetések nem hoznak annyit, hogy gazdag légy, csak akkor ha magas kockázatot vállalsz - amit teljes mértékben el is bukhatsz.
2023. ápr. 12. 20:37
 12/15 anonim ***** válasza:
82%

Gazdagok vállalkozással építették a vagyonukat. A befektetések csak megőrzik annak az értékét.

Nézd meg a top 100 leggazdagabb magyart, vagy a top 500 leggazdagabb embert a világon. Nincs olyan közöttük aki alkalmazott lenne,v agy azt mondaná, hogy ő a fizetésének a 20%át félretette és befektette és abból lett milliós-milliárdos vagyona. Népbutítás felső fokon, hogy spórolással gazdagra spórolod magad.

jól kell keresni, a megkeresett pénzt nem felélni, hanem vállalkozást, vállalkozásokat építeni azokból, majd a vállalkozások profitját lehet befektetni és kamatoztatni.

2023. ápr. 12. 20:46
 13/15 anonim ***** válasza:
53%

"akkor 20 év alatt"

de könnyen dobálózol a 20 évvel. Csak közlöm, hogy 20 év múlva már 37 éves leszel. Dupla annyi, mint amennyi most vagy. Még nem érzed a súlyát, tudom.

2023. ápr. 12. 20:50
 14/15 anonim ***** válasza:
69%
Én 34 vagyok, és mentálisan egészségesebb, mint 17 évesen. Mégis minek kéne éreznie a súlyát? Nagyon jól teszi, hogy előretervez.
2023. ápr. 12. 21:03
 15/15 anonim ***** válasza:
60%

A semmiből tényleg saját vállalkozás lehet kiút leginkább. Az esély persze csekély, valószínűleg sokszor kell kísértsd a szerencsét, mire eljön, és sokáig a tanulságok jelentik a profitot. Ahogy bármilyen más befektetés esetében is. A kiszámíthatatlanság eggyel jobban átlátása fog előrébb vinni a legtöbb esetben, ezért is van az, hogy minden életút merőben más. Óriási belső munka, tényleges önfejlesztés-öngondozás áll előtted, bármibe is fektess. Egyszerűen nem úszható meg, enélkül nincs az a valós hidegvér, ami szükséges feltétele a legdurvább helyzetekben a többé-kevésbé legjobb döntések meghozatalának.

És akkor egy szót nem ejtettünk még az egész megéléséről, ahogy éveken át azzal telnek a mindennapjaid, hogy de facto kilátástalanságból próbálsz fejlődéstörténetet faragni. Ennek elfogadása, megértése, mellé egy mindennapi alapszintű lelkesedés kicsiholása magadból, szintén elengedhetetlen. Enélkül legfeljebb abbahagyásban leszel nagy. Téboly, de ha úgy állsz fejben, akkor a szó legjobb értelmében.

Beszélsz kamatos kamatról. Számolj utána, hogy ha átlagosan napi 1%-ot növeled a termelékenységedet, akkor mennyi lesz a termelékenység 1, 5, 20 év alatt! Nyilván erősen elméleti ez így, de a valós fejlesztések nem is ebben a tartományban mozognak többnyire, ha a sajátjával foglalkozik az ember. Nézd meg 2%-kal, és megérted, mire célzok. Nyilván ezek a számok sose jönnek el, de az elv maga tartalmazza a határtalanság ígéretét természeténél fogva. Nem beszélve arról, hogy a kiteljesedésed is a része lehet, ha okosan választottál életutat.

2023. ápr. 13. 04:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!