Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mik ezek a bérigények a...

Mik ezek a bérigények a TikTokon meg a Facebookon?

Figyelt kérdés

Szeged környékén lakom, itt a legtöbb helyen netto 200k a havi fizetés és azt látom, hogy ilyen poziciókra is nagyon sok a jelentkező.

És ezért a fizetésért még elvárnák, hogy bejárjak kocsival... (hozzá teszem egyedül élek)

Ezzel szemben a TikTokon meg egyéb internetes oldalakon azt látom, hogy havi 400 ezerért nem megy el senki melózni...

Vhol nem értem ezt...

2023. ápr. 12. 11:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
mit nem értesz?
2023. ápr. 12. 11:49
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Mit nem ertesz? Ahol talalnak embert 200 nettoert, ott nyilvan nem fognak tobbet fizetni. Ahol meg csak 400-ert talalnak, ott nincs mas valasztasuk, mint fizetni 400-at.
2023. ápr. 12. 11:50
 3/19 A kérdező kommentje:

Azt nem értem, itt jó ha találsz munkát ami megközelíti a netto 300-at... a TikTokon meg azt látom, hogy ez egy xar fizetés.

Vhol nem találkozik az online tér meg a valóság

2023. ápr. 12. 11:53
 4/19 anonim ***** válasza:
97%
Akinek van szaktudása nyilván nem fog nettó 200 ért robotolni.
2023. ápr. 12. 12:02
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Sz@r fizetés is a nettó 200, mert abból soha nem lesz hitelmentes lakásod, megtakarításod, családod.. a következő 40 évet azzal töltöd, hogy minden nap a meló miatt kelj fel, nyaralás max 2 nap és jó esetben a Balatonon, akkor is sakkozni kell, hogy új hűtőt veszel a 20 éves helyett vagy a 25+ éves kocsit javíttatod meg.. vagy elmész nyaralni, viszont ott konzerveken fogsz élni.

Elmaradott mucsaröcsögei falut ne hasonlítsuk már a belvároshoz. Ahogy Budapestet se a Wall streethez.

2023. ápr. 12. 12:45
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
TikTok... Most ez komoly...?
2023. ápr. 12. 13:37
 7/19 anonim ***** válasza:
85%

Ez szerintem ember és helyzet függő.

Nekem olyan a végzettségem és tapasztalatom, amivel a nettó 400 is alacsony, így én nem mennék annyiért dolgozni.

Ha nincs semmilyen végzettségem, "karrierem" (tehát nincs egy adott terület, amiben elmélyedtem), esetleg érettségim sem, vidéken élek és bárki által elvégezhető munkát keresek, akkor megértem, hogy nagyon soknak tűnik a nettó 400 ezer.

Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy sok ember 1-1 irányban speciális tudást szerzett. Egyetem, tapasztalata vagy a kettő kombinációjával és ők simán elkérnek ennyit vagy jóval többet.

Meg szimplán ha az ember kompetens már azt is megfizetik.

Pl.:

Barátnőm egy multinál csak levelekre válszol és időnként meetingre jár. Ezért kap nettó 400 körül. Technikailag nem kell semmilyen végzettség a pozíciójához, csak egy érettségi.

2023. ápr. 12. 13:42
 8/19 anonim ***** válasza:
85%

Ez kicsit olyan, hogy még Budapesten is a nettó 600 ezer egy elég jó fizetés.

Ha átmész Ausztriába, akkor egy elég rossz fizetés lesz.

Ha meg az USA-ba mész ki, akkor nem éred el vele a minimum megélhetés küszöbét se.

A Tik-tok-osok többsége nem szeged környékén él.

2023. ápr. 12. 13:43
 9/19 anonim ***** válasza:
86%
Tiktokon már bérigény is van?
2023. ápr. 12. 13:46
 10/19 anonim ***** válasza:
84%
Ja de azért benyalnak csontig, ha átutalsz nekik ötezret :D
2023. ápr. 12. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!