Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek milyen munkákra...

Szerintetek milyen munkákra lesz veszélyes az Al?

Figyelt kérdés

Szeintem kb mindegyik szellemi munka veszélyben van. De pár példa ami talán már nemsokára veszelyben lesznek: programozók (őket olvastam az elsőnek), mérnökök, jogi tanácsadók, de most gondolkoztam, hogy az animációk készítői is könnyen veszélyben lehetnek, hiszen már most embereket tudnak úgy megjeleníteni, hogy szinte észre sem lehet venni, hogy nem igazi. Aztán lehet már vágni is fog tudni filmeket jó minőségben, ha tanulmányozza az eddigi összes filmet, akkor miért ne? Persze az utóbbi később lesz, mint pl a programozók helyettesítése.

Viszont szerintem teljesen egyik sem fog megszűnni, csak jóval kevesebb fog kelleni belőlük, hiszen sokkal egyszerűbb lesz a munkájuk, így talán jóval kevesebben tanulnak ilyen szakmákat, főleg,hogy a fizetés sem lesz olyan jó, ha egyszerűbb a munka.

10 év múlva már lesz ki felújítsa a házakat, mert a szakmunkák vannak a legkevésbé veszélyben. :D

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy kétszer is használtam a szerintem szót. Csak láttam, hogy egyre több ember nyilvánul meg hasonló véleménnyel

Kíváncsi lennék, hogy ti mit gondoltok. Hiszen pár év múlva már simán lehet, hogy elkezdődik ez az egész. Ti készültök rá (ha veszélyeztetett munkát végeztek), van B terv?

2023. ápr. 12. 11:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%
Igaz 9-es, de nem volt túl jó az élet akkor :D Volt egy kis éhezés meg ilyenek azoknál akik nem találtak munkát, akik meg találtak olcsó bérmunkások lettek. Valahogy nem lenne kedvem ezt átélni, semmilyen szerepben. De az élet nem kívánságműsor.
2023. ápr. 12. 13:05
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
10. válaszolóval értek egyet. És ez szinte biztosan befog következni.
2023. ápr. 12. 13:08
 13/21 anonim ***** válasza:
25%
Megszűnik a sok fiszem-f@szom home office-os semmitérő látszatmunka. És felértékelődik a szakmunka és a fizikai munka. 😄
2023. ápr. 12. 13:25
 14/21 anonim ***** válasza:
41%

A chatGPT válasza: Az AI technológia fejlődése jelentős hatást gyakorolhat a programozók munkájára, de az nem valószínű, hogy teljes mértékben kiváltja őket. Az AI képes meghatározott feladatok automatizálására, de nem rendelkezik az emberi kreativitással és problémamegoldó képességgel, amelyek az informatikai fejlesztések kulcsfontosságú elemei. Az AI alkalmazása képes lehet a programozók munkájának hatékonyságának növelésére, de nem valószínű, hogy teljes mértékben helyettesíti őket a jövőben. Az emberi programozók szakértelme és személyes tapasztalata továbbra is elengedhetetlen az innovatív megoldások kialakításához és az IT-szektor folyamatos fejlődéséhez.

Szóval még az Al is úgy látja, hogy valamilyen szinten ki lesznek váltva, csak nem teljesen.

Én már a gyerekemnek biztos nem ajánlanék programozói tanulmányt. Már most is sokat ér egy jó szaktudás, de a jövőben a szakmunka lesz az új diploma (pénzkeresés szempontjából). Lehet ezzel vitatkozni, csak ne érdemes.

2023. ápr. 12. 13:33
 15/21 anonim ***** válasza:
75%
Nekem a f*aszo kivan. :D Kijártam egy egyetemet, gépészmérnök lettem, 3 évet dolgoztam a szakmában majd eldöntöttem, hogy váltok, mert szarul fizet és jól ment az egyetem a programozás. Kifizettem egy méregdrága külföldi programozói bootcamet, már lassan vége és nagyon jól megy a dolog, erre most jön ez. Már legközelebb inkább elegyek egy villanyszerelői képzésre. :D
2023. ápr. 12. 13:42
 16/21 anonim ***** válasza:
42%

Amúgy a szakmunkásokat is “le fogják váltani”, csak arról még nincs akkora diskurzus.

Náluk az elemekből összeszerelhető házak jönnek, az összeszerelő robotokkal. A régi házak még a mostani generációnak adnak munkát, de a gyerekeinknek nem biztos.

2023. ápr. 12. 13:51
 17/21 anonim ***** válasza:
69%

Gyerekek! Ne menjünk már fejjel a falnak!

Át fogja alakítani a dolgokat az AI? Igen, mindenképpen.

Megszűnik a programozók munkája? Biztosan nem.

Rosszul fizető munka lesz a programozó? Kizárt. Némileg csökkenhet az előny más munkákkal szemben, talán nehezebb lesz elhelyezkedni, mint most, de akkor is jól lehet majd keresni vele.

Felértékelődik a szakmunka? Igen, talán.

Viszont én továbbra sem beszélnék le egy fiatalt sem a programozói karrierről. Legfeljebb más rendszerek, más nyelvek lesznek népszerűbbek.

2023. ápr. 12. 14:02
 18/21 anonim ***** válasza:
65%
Majd ha a szakmunkák többet lehet keresni,mint a programozással, akkor is ezt fogod mondani (már a legtöbb diplomás munkánál ez van)? Mert valószínűleg ez lesz. Nem hinném, hogy a közeljövőben lesz olyan robot ami vízvezetéket tud szerelni, vagy villanyszerelőket ki tudja váltani.
2023. ápr. 12. 14:34
 19/21 anonim ***** válasza:
40%

Egyik jóbarátom villanyszerelő. Marha sokat dolgozik és tűrhetően keres, de nyomába sem ér a programozói keresetnek.

Egy senior programozó kb háromszorosát keresi egy jó szakmunkásnak és kb nyocszorosát a minimálbérnek. Ha az AI miatt csökken a kereslet és visszaesik a programozók előnye, akkor is szép kereset lesz, max nem a minimálbér nyocszorosa, csak mondjuk ötszöröse. De nominálisan csökkenni egész biztosan nem fog a programozók bére, max felzárkózik hozzá kicsit a többi bér.

2023. ápr. 12. 15:04
 20/21 NTBS ***** válasza:
19%
Szerintem az emberiséget fogja fenyegetni.
2023. ápr. 12. 15:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!