Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szoftverfejlesztő gyakornokkén...

Szoftverfejlesztő gyakornokként fizetésemelést kérni?

Figyelt kérdés

Üdv!

Lehetséges, hogy pofátlan kérdés, ugyanakkor a munka az kőkemény üzlet, itt nem szeretnék jótékonykodni, koromból adódóan (főleg ilyen árak mellett úgy, hogy a lakhatásomat és az étkeztetésemet is meg kell oldanom... :D) nem engedhetem meg magamnak, hogy egy fillért is elengedjek. Hátha van valakinek bármi tanácsa számomra. :)

Több mint fél éve dolgozom gyakornokként egy cégnél.

Úgy érzem, hogy kifejezetten jól betanultam, sokszor van, hogy tőlem kérnek segítséget akár senior fejlesztők is 1-1 speckóbb témában.

Persze nem vagyok az ő szintjükön, addig még nagyon sok víz fog lefolyni a Dunán, nehogy azt higyje bárki, tisztában vagyok vele, hogy még ott a tojáshéj... :)

Úgy érzem, hogy váltással kapnék jobb órabért is, ismerősök akik most helyezkednek el több pénzt kapnak. Ugyanakkor a csapatomat imádom, rohadt jó a légkör, szeretem is azt amit csinálok, végre átlátom a folyamatokat magam körül, nem csak kapkodok jobbra balra, tudok is önállóan produktív lenni.

Ezek összessége miatt azon gondolkozom, hogy fizetésemelést szeretnék kérni, jelenleg 1900 Ft-os órabérben dolgozom.

A tapasztaltabbak véleménye érdekelne, illetve ennek helyes módja.

Beszélek a csoportvezetőmmel majd ha ő nem bánja vele felmegyünk a HR-esekhez?

Esetleg másnak mi a tapasztalata ilyen téren? :)

Ja igen, Budapest, MSC mellett.

A válaszokat előre is köszönöm!

2023. ápr. 11. 23:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én első körben azt kérdezném meg, átvennének-e juniornak.
2023. ápr. 12. 08:44
 12/17 anonim ***** válasza:
80%
De ha most csinálod az MSc-t, akkor már van egy BSc diplomád, azzal simán felvehetnének főállásba, a nettó 500-at bárhol megadják.
2023. ápr. 12. 08:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért MSc mellett nem biztos, hogy belefér egy teljes állás. Sok helyen nem igazán opció a félállás, ha már nem vagy diákmunkás/gyakornok.

Most szétnéztem én is Schönherzen és végre 2300-2500 körülre emelkedett az átlagbér. Bár vannak régi 2000 alatti hirdetések is, meg 1-2 3000.

Amúgy nekem is hasonló a helyzetem, annyi különbséggel, hogy én 2000 felett kapok óránként, de az inflációval így is kevésnek érzem. Amikor kezdtem a cégnél, ez jónak számított a többihez képest, azóta viszont nem emeltek. Én viszont betanultam és a junior bérsávhoz képest ez kevés...

Én már beszéltem a főnökömmel, és teljesen támogatott. Azonban sajnos a gyakornokok bérezése egy nagyobb cégnél sokszor egységes, központi döntés. Ezért kisebb cégnél több a rugalmasság a témában. Full time állásba átvettek volna rendes fizetéssel, de azt idő miatt nem tudom vállalni. Bár vannak, akik csinálják egyetem mellett. De az a helyzet, hogy fiatalon (meg mindig) értékes nagyon a szabadidő, szerintem nem éri meg teljesen csak a munkának+tanulásnak élni most (se).

Mindenképp próbáld meg, nem veszíthetsz. És nézz körül, interjúzz máshová. Egyrészt, hogy legyen tárgyalási alapod, másrészt, hogy legyenek tényleges opcióid.

2023. ápr. 12. 09:04
 14/17 A kérdező kommentje:

Azta milyen sok király válasz jött, megleptetek:)

Köszönöm nagyon!

Sajnos 40 órát nem tudnék vállalni, azért a családdal, barátokkal, sporttal is szeretnék foglalkozni, így is pörgök minden nap reggeltől estig.

20 órában pedig sajnos nem vesznek át itt, már érdeklődtem efelől.

Nagyon köszönöm még egyszer, nagyon nagy segítség!

Ha valakiben van még valami ne tartsa benn:D

2023. ápr. 12. 10:29
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Simán. A diákoknak szimplán azért kevesebbet fizetnek, mert megtehetik. Te rettenetesen olcsó munkaerő vagy, akitől nem hiszem, hogy szívesen megválnának.

1900 nagyon kevés. Ha abszolút 0 tapasztalatod lenne, akkor sem mennék bele a helyedben, de te ráadásul már Msc-n vagy, így Bsc-n biztosan volt kötelező gyakorlatod. Meg persze feltételezem, hogy a szakdogádat is hasonló témában írdtad és a saját érdeklődésed is a mostani stackedet tükrözi.

Tehát a te tapasztalatoddal 3.000 lenne a minimum amit elkérnék, de inkább 3.500 felé hajlanék.

(Igen, vannak cégek ahol diákoknak is megadják ezt)

Nekem most Bsc alatt fizetnek 3.000ret és úgy érzem nagyon alul vagyok fizetve már főállásban dolgozó ismerőseimmel szemben.

2023. ápr. 12. 10:29
 16/17 A kérdező kommentje:

Utolsó, merre lenne érdemes keresgélnem hasonlóan fizető cégek után? :)

Schonherzig jutottam, de egyre gyanusabb, hogy nagyon csúnyán a sötétségben próbálok tapogatózni…:D

Tény, kényelmes volt munkát találni pár kattintással…:)

2023. ápr. 12. 12:19
 17/17 anonim ***** válasza:
1900-as órabér az elég karcsú. A helyedben megpróbálnék kialkudni egy rendes junior pozit, ott azért egy 4000-es órabér reális.
2023. ápr. 12. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!