Megéri szoftverfejlesztőnek tanulni egyetem nélkül?
Már van mérnöki diplomám, ezért tettem bele a válasz lehetőségben. És igen végigsz*ptam ezeket a tárgyakat. Bár pl a mechanika szigorlat jeles lett, szóval pont az ilyenekben jó vagyok.
Köszi az eddigi válaszokat.
"Ahhoz hogy programozó legyél, nem kell végigszo_ni a villanytant, méréstechnikát, energetikát, hőtant, anyagismeretet, statikát vagy szilárdságtant. Engedd el a mérnöki diplomát ha programozni akarsz, 3-4 tárgyon túl semmi köze hozzá."
Mondj már nekem egy infós szakot, ahol ezek mind megvannak. XDDD
Nem tudom. Jelenleg nem kapkodnak a fejlesztők után és nem rég hallottam egy kutatásról, ami annak nézett utána melyek azok az állások amelyek a legnagyobb veszélyben vannak az AI fejlődése miatt és az egyik ilyen a programozás.
Nyugi, nem cserél le minket (én is programozó vagyok) de már most van pár dolog, amiben megkönnyíti a munkámat és ismerek másokat, akiknek szintén.
Ha könnyebb és gyorsabb a munka, akkor kevesebb fejlesztő kell, de ezerrel tolják ki a munkapiacra még most is kezdő fejlesztőket.
Tehát könyebb munakvégzés és kisebb igény a fejelsztőkre azt eredményezi, hogy lezuhany a fizetésük vagy stagnál és többé nem a fejelsztő fogja a cégeket interjúztatni.
Meg ha automatizálják a legkönnyebb fejlesztői feladatokat, akkor konkrétan megszűnik a diploma nélküli "code monkey" fejlesztők munkája.
Ha a világ nem változna, akkor simán megérné, de így már nem biztos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!