Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri szoftverfejlesztőnek...

Megéri szoftverfejlesztőnek tanulni egyetem nélkül?

Figyelt kérdés
2023. márc. 31. 10:44
A kérdező szavazást indított:
Csak egyetemi végzettséggel van esélyed.
Elég a bootchamp, udemy stb, ha abból jól megtanulod.
Ha van egyéb mérnöki diplomád (gépész,mechatro,villamos) akkor az elég lehet, ha megtanulsz programozni.
15 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Mit ertesz az alatt, hogy megeri?
2023. márc. 31. 10:48
 2/15 A kérdező kommentje:
Azt, hogy lehet találni munkahelyet, normális fizetésért (nem mondjuk fele annyiért mint aki egyetemet végzet, úgy, hogy lényegében ugyan az a munkátok).
2023. márc. 31. 10:50
 3/15 anonim ***** válasza:
75%
Ahhoz hogy programozó legyél, nem kell végigszo_ni a villanytant, méréstechnikát, energetikát, hőtant, anyagismeretet, statikát vagy szilárdságtant. Engedd el a mérnöki diplomát ha programozni akarsz, 3-4 tárgyon túl semmi köze hozzá.
2023. márc. 31. 11:04
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
#2 igen, ha ennyi a cel, akkor megerheti.
2023. márc. 31. 11:06
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
#3: igen, egy bizonyos szintig elég, de mikor architektúra meg rendszerszemlélet kell, nameg hibakeresés valami komplex rendszerben, ott azért igencsak elkél már a mérnöki hozzáállás, méréstechnika, stb...
2023. márc. 31. 11:33
 6/15 A kérdező kommentje:

Már van mérnöki diplomám, ezért tettem bele a válasz lehetőségben. És igen végigsz*ptam ezeket a tárgyakat. Bár pl a mechanika szigorlat jeles lett, szóval pont az ilyenekben jó vagyok.

Köszi az eddigi válaszokat.

2023. márc. 31. 11:42
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
#6: akkor simán elég egy ilyen tanfolyam, hajrá!
2023. márc. 31. 11:45
 8/15 anonim válasza:

"Ahhoz hogy programozó legyél, nem kell végigszo_ni a villanytant, méréstechnikát, energetikát, hőtant, anyagismeretet, statikát vagy szilárdságtant. Engedd el a mérnöki diplomát ha programozni akarsz, 3-4 tárgyon túl semmi köze hozzá."

Mondj már nekem egy infós szakot, ahol ezek mind megvannak. XDDD

2023. márc. 31. 12:12
 9/15 anonim ***** válasza:
26%

Nem tudom. Jelenleg nem kapkodnak a fejlesztők után és nem rég hallottam egy kutatásról, ami annak nézett utána melyek azok az állások amelyek a legnagyobb veszélyben vannak az AI fejlődése miatt és az egyik ilyen a programozás.

Nyugi, nem cserél le minket (én is programozó vagyok) de már most van pár dolog, amiben megkönnyíti a munkámat és ismerek másokat, akiknek szintén.

Ha könnyebb és gyorsabb a munka, akkor kevesebb fejlesztő kell, de ezerrel tolják ki a munkapiacra még most is kezdő fejlesztőket.

Tehát könyebb munakvégzés és kisebb igény a fejelsztőkre azt eredményezi, hogy lezuhany a fizetésük vagy stagnál és többé nem a fejelsztő fogja a cégeket interjúztatni.

Meg ha automatizálják a legkönnyebb fejlesztői feladatokat, akkor konkrétan megszűnik a diploma nélküli "code monkey" fejlesztők munkája.

Ha a világ nem változna, akkor simán megérné, de így már nem biztos.

2023. márc. 31. 12:19
 10/15 anonim ***** válasza:
71%
#8 Mernoki szakrol volt szo (gepesz, mechatro, villamos). Ezeken a karokon a felsoroltak alap targyak.
2023. márc. 31. 12:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!