Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vigasztaló a tudat hogy a...

Vigasztaló a tudat hogy a hazai minimálbérrel én, mint dolgozó ember többet keresek, mint a világ dolgozóinak 80%-a? Vagyis, a legjobban kereső 20%ban benne vagyok? Sován vígasz?

Figyelt kérdés

A hazai minimélbér jelenleg 150.000 nettó, Ha ezt dollárosítjuk és összevetjük egyéb országok kereseteivel, azt láthatjuk hogy a világ 80%án havi ilyen összegű kereset csak ÁLOM!!

10ből 8 ember a világban örömmel cserélne velem ha ennyit kaphatna...

és akkor még arról nem is beszéltünk milyen körülmények közt keresi meg valaki a bérét. Hogy egy afrikai 50 fokos mérgező gázos tárnában melózik, meg egy indiai állattelepen... és még a 150.000 nettót se kapja meg (átszámolva...) és csinálnia kell vagy éhen döglik.

Sovány vígasz?

akit érdekel tehet összehasonlításokat....

[link]

2023. ápr. 11. 13:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Kb ugyan olyan szarul él mint valaki a 150 ezrével itthon.

Vegyük pakisztánt ahol a kereset kb 5 USD/nap. Ha megnézed 1 kg rizs ott 200ft szemben nálunk ahol kb 700 forint.

De mehetünk a másik irányba is. New yorkban a minimálbér kb 3000 dollár, adó után mondjuk 2500, ami itthon elég nagy összeg, ott viszont 1500-2000 dollár csak a lakhatás és akkor csak szobát vettél ki, vagy 2.5 órát utazhatsz a munkahelyedre. És erre jön a rezsi és az egyebek.

Ez nem jelenti azt hogy ne lenne a helyzet a fejlődő orságokban rosszabb a helyzet, viszont direkt a fizetéseket nem lehet összehasonlítani. Inkább azt célszerű nézni, hogy hány % megy el az alap költségekre, mint szállás és étel.

2023. ápr. 11. 22:27
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Inkább azért arról kéne gondolkodnod, hogy neked személyesen mik a lehetőségeid, illetve mik az igényeid. Én pl. szerencsés vagyok, mert ugyan nem keresek jól, de szerencsére örököltem lakást, így nem kell albérlettel küzdenem, illetve nincs gyermekem, így miatt sem kell izgulnom, így elvagyok a 300 ezerből a fővárosban. Az infláció előtt még kicsit félre is tudtam tenni, ma már nem.
2023. ápr. 12. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!