Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érettségi nélkül elmenni...

Érettségi nélkül elmenni grafikusnak?

Figyelt kérdés
Volt osztálytársammal beszélgettünk erről, aki családi okokból otthagyta az iskolát. Nagyon jól rajzol, van hozzá tehetsége. Meg akar tanulni digitálisan is, hogy ismerje az erre használt programokat, és legyen portfóliója. Logikusnak tűnik, hogy vannak helyek, ahol a tényleges tudást, művészi érzéket keresik. Csak nem ezt szoktam hallani, sőt, pont az ellenkezőjét, hogy mindig a papír a fontos, ha az megvan, lehet valaki akármilyen defektes. Nekem nincs még annyi tapasztalatom, hogy érdemben hozzászóljak. Ilyen területen komolyan akár 8 általánossal el lehet helyezkedni, ha valaki akár hobbiból elegendő tudást szerzett? Angolul tényleg vannak a neten oktatóanyagok, videók.

2023. ápr. 8. 17:16
 1/4 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem nagyon alul van értékelve a grafikusok munkája. Sokan azt hiszik hogy az AI is kitudja váltani őket, pedig nem így van.

Biztos vagyok benne hogy a mostani munkaerőpiac inkább a diplomás grafikusokat részesíti előnyben. Érettségi nélkül akár nyithat egy saját vállalkozást és az alkotásait próbálja értékesíteni, a gond az hogy annyian csinálják ezt, hogy nagyon nehéz keresletet találni rá, vagy olyat mutatni amit más nem csinált még meg.

2023. ápr. 8. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nézd nem kell papír de igazából mit szeretne csinálni ? A grafikusi munka azért eléggé kevés, gondolod el tervezzen egy logót. Vagy van egy étlap módosítsa. Ja de akkor a weboldalt is kell módosítani de aki csak grafikus nem tudja

Itt a vége. Nincs semmi amire önmagában az hogy valaki jól rajzol kellene.

2023. ápr. 8. 17:30
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"a gond az hogy annyian csinálják ezt"

Ilyen alapon üljünk akkor a szoba sarkába és ne csinálják semmit... mert olyan sokat csinálják ezt.

Ilyen mentalitással üzlethez állni, ne is csodálkozz, ha nem sikerül semmit se eladni.

2023. ápr. 8. 18:24
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban jól rajzol akkor szabadúszkóként is talál munkát.

Upwork, Fiverr és társai tele vannak megbízásokkal.

Ezen, vagy hasonló oldalon meg kiárulhatná a grafikáit pólók, pulcsi, matrica, bögre stb formájában. Neki csak a grafikát kell gyártania, minden mást intéznek és elég korrekt százalékot adnak [link]

2023. ápr. 11. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!