Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak én tapasztaltam azt,...

Csak én tapasztaltam azt, hogy ha diplomával jelentkezek érettségis állásra, akkor nem hívnak be?

Figyelt kérdés

Már sok helyre jelentkeztem középfokú végzettséget igénylő állásokra, de vissza sem jeleznek általában. Általában olyan helyekről hívnak csak vissza, ahova feltétel, hogy legyen valami felsőfokú végzettsége az embernek.

A diplomám nem túl piacképes, nem tudok vele elhelyezkedni.

2023. ápr. 8. 17:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

10#

Nem. Nem kell évszámokat írni a munkatapasztalatodhoz és azt sem mikor tetted le az érettségit. Senkinek sem fog feltünni.

Egyedül akkor tünhet fel, amikor már meghozták a döntésüket és további pontosításokat kérnek a munkahátteredről. Ekkor ha rákérdeznek, elmondod, hogy X egyetemen Y szakra járták, de mivel nem releváns tapasztalat a pozícióhoz és nem követelmény így kihagytad az önéletrajzodból.

Ez egy teljesen normális dolog.

IT belüli állás jelentkezéseknél én is kihagyom azt az időszakot, amikor egyetem mellett futárkodtam, mert abszolút semmilyen értelemben nem releváns.

Ha bolti eladónak készül, akkor neked sem releváns, hogy van mondjuk egy marketinges diplomád.

2023. ápr. 8. 23:58
 12/17 anonim ***** válasza:
10%
Nekem van önbecsülésem élből nem jelentkezek diplomás szakemberként diplomát nem igénylő munkakörbe pedig nem mondanám túl piacképesnek a diplomámat - meteorológus MSc, 2 hónapig nem találtam munkát de kivártam az időszakot és bruttó 850 000 forintos kezdőbérrel + juttatási csomaggal vettek fel a repülőtérre dolgozni közvetlenül a rövidtávú előrejelzési osztályra, ami SZJA kedvezményemnek hála majdnem 3x annyi bér havi szinten mint amit valami bóvli érettségis helyen kapnék.
2023. ápr. 9. 01:14
 13/17 A kérdező kommentje:

Csak ha már fél éve munkanélküli az ember, akkor nincs túl sok választása.

2023. ápr. 9. 01:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj 12 - es!

A számlák fizetése nem önbecsülés kérdése!

Ha fél éve senki sem szól hozzád a munkaerőpiacon és megkínálnak - ha megkínálnak - diplomásként egy érettségis munkakörrel, akkor el fogod fogadni!!!! (mert nem vagy hülye és nincs más - reális - választásod).

Persze, baromira jól hangzik, hogy mindenki csak annyi megbecsülést kap másoktól, amennyire önmagát becsüli.

Csak ez egy baromság!

A kényszer felülír mindent.

2023. ápr. 10. 07:39
 15/17 anonim ***** válasza:
14 - nagyon szépen megfogalmazta. Az sem mindegy, hogy hol élsz. Pesten, ahol sok lehetőség van, vagy vidéken kukutyinban. Milyen az adott élethelyzeted, mobilis vagy, vagy sem. Akit pedig nem tartanak ki, akár hónapokig, míg jó állást talál, annak muszáj elvállalnia rosszabbat is, ha nincs más.
2023. ápr. 29. 17:01
 16/17 anonim ***** válasza:

#14 #15 értem én mit írtok de ennek nem a diplomához van köze hanem az anyagi helyzethez.

Magyarán szólva ha diplomás vagy ÉS CSÓRÓ akkor fogod elfogadni az érettségis állást.

Ha diplomás vagy ÉS ANYAGILAG JÓL ÁLLSZ akkor sosem fogsz lealacsonyodni olyan szintre hogy érettségis állást fogadj el.

Én passzív jövedelemből generálok havi szinten 350 000 forintot és mellette befektetéseim vannak. Ha 5 évig nem állnak szóba velem a diplomás végzettségemnek megfelelő pozíció betöltésével kapcsolatban (persze szó sincs ilyen hosszú időről) akkor is kivárom az 5 évet, nem fogok lealacsonyodni hogy érettségis munkát vállaljak diplomásként.

2023. ápr. 29. 18:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkor az önbecsülésnek mégsem a diplomához van köze szerinted, hanem a diploma+anyagi helyzethez? Szerintem meg az önbecsülésnek nincs köze ehhez az egészhez, hisz abban is lehet tartás, aki előbb vállal el gagyibb munkát, sokszor még több is, mint abban, aki soha. Szerintem az önbecsülésnek ehhez semmi köze. Van, akinek megadatott a jólét és tud válogatni, meg van, akinek nem, de az önbecsülés ezektől független dolog.
2023. ápr. 29. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!