Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek meddig fognak a...

Szerintetek meddig fognak a szakmunkások ilyen jól keresni?

Figyelt kérdés
Haverom is villanyszerelő borsodban. Munka 300 nettó plusz mindog van maszekja amiből havi félmillió legalább bejön neki. Ismerek kőművest aki napi 25 ezerért dolgozik plusz ő is vállal maszekot amivel ő megkeresi a havi 1 milliót. És egyiksem vállakozásban csinálja, hanem van egy bejelentett fix munkahelye plusz fekete maszek. Számomra ez szinte hihetetlen. Számos diplomást ismerek, akik meg se közelítik ezeket az összegeket, főleg itt borsodban.
2023. ápr. 8. 11:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem sem fog ez már változni. Régen a felsőoktatás valami kiváltságos, nagy tiszteletnek örvendő dolog volt. Mamám néha most is említi, hogy ha anno volt egy főiskolára felvett a faluban, az hatalmas szó volt, az emberek erről beszéltek. Sokaknak nem volt lehetősége tanulni, mert otthon kellett dolgozni. Ennek köszönhetően kevés volt a diplomás, sok volt a szaki.

Mára változott a helyzet. A felsőoktatás a legtöbbek számára elérhetőek, vannak ösztöndíjak, szociális támogatások, a legtöbb szülő is tanulásra buzdítja a gyerekét, és a többségen már nincs az a kényszer, hogy a lehető leghamarabb el kell menni dolgozni. Egyetem lassan már minden megyeszékhelyen van. Ezért alakult ki az, hogy egy jó szaki már simán képes többet keresni, mint egy gépészmérnök.

Az emberek is elkényelmesedtek. Ahogy előttem is írták, inkább sírnak ingben a pocsék fizetéssel az irodában 3-5 év egyetem után, mint ennek a kétszeresét keresve kantáros nadrágban.

A kényelem a többségnek már fontosabb, mint a fizetés. Én nem látom, hogy ez a trend fordulna. Amelyik szaki ért hozzá, tisztességen csinálja, az a továbbiakban is meg fog élni. Viszont a szakik hamarabb öregednek ki a munkából.

2023. ápr. 8. 13:14
 12/31 anonim ***** válasza:
0%
Milliókat raknak el a szakik. Mindegyik fodrász, szerelő stb ismerősöm sokkal jobban keres mint a diplomások
2023. ápr. 8. 13:34
 13/31 anonim ***** válasza:
82%
Fizikai munka leépít , a folyamatos mozgás terhelés állás plusz szervezés nyomás kiakasztja az embert .Építőipar pláne ácsok burkolók . A könnyebbnek tűnő sofőr fodrász kozmetikus dereka lába válla szétmegy , izületi kopások . Ezt a megjobban kereső gyógytornászok masszőrök mesélik a jól kereső extrán pénzhajszoló szakik leépülésében . Haver profi hegesztő több végzettséggel , komoly szakműhelyekben márkaképviseletekben volt. Majd 10 éve maszek lett , megválogatja mit vállal el ,viszonylag kényelmesen teszi szabadnap stb . A vállai dereka térde kikopott , pedig nem hideg helyen túlórázgatott .
2023. ápr. 8. 13:43
 14/31 anonim ***** válasza:
81%
Irodában ülni napi 8 órát sem egészséges. Szakunkásként legalább lesz pénzed gyógytornászhoz járni.
2023. ápr. 8. 13:57
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ukrajnát újonnan fel kell kell építeni, szerinted oda mennyi kőműves, meg szakember fog kelleni?"

Ukrajnát saját maguk visszaépítik. Pl Kijevben és a régióban 1 hónapon belül mindent visszaépítettek, amit az elején leromboltak. Gyorsan dolgoznak, nem olyan, mint itthon hogy 1km útszakasz 1 évig épül.

2023. ápr. 8. 13:58
 16/31 A kérdező kommentje:
Alkalmazott villanyszerelőként hétvégente maszek és simán megvan az 1 millió nettó. Nem értem az ilyen síró embereket. De ha nem maszekolnék akkor is meglenne a nettó 600 ezer.
2023. ápr. 8. 14:03
 17/31 anonim ***** válasza:
18%
14# Melós semmilyen kapcsolatot nagy haszonokat nem tud szellemi úton elérni . Hajt szervez teper a végtelenségig . Arra sem eselyes hogy beházasodik jo helyre proli marad , az értelmisegi kényelmes több témában objektív . Iroda mellett online stb ki lehet kupálódni több dolgon keresni, letesznek pár tanfolyamot oktatók mesterek cégtulajok lesznek és munkaadók azoknak a melosóknak akik most jól keresnek....
2023. ápr. 8. 14:10
 18/31 anonim ***** válasza:
25%
#8 mégse mozdul egyikük se, hogy jobban keressen. Vegyészként és gépészmérnökként simán lehetnének vállalkozók. Gyógyszerfejelesztőnek/tanácsadónak elmegy a vegyész, rommá keresi magát. Gépész meg szintén a hozzá tartozó ágazatban.
2023. ápr. 8. 14:22
 19/31 anonim ***** válasza:
93%
A jelen árak mellett 1 millió nem nagy pénz. Nekem gonosz diplomásként, nem nagyon hajtva magam mostanra megvan a 12 millióm. És még van 9 hónap. A nagy biznisz az, ha mások dolgoznak neked. Amíg magadnak keresel, addig limitálva vagy, ha más dolgozik neked, akkor nincs határ.
2023. ápr. 8. 14:48
 20/31 anonim ***** válasza:
#5 Baromi sok, de nem tolunk. Meg nem az EU-bol.
2023. ápr. 8. 22:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!