55 évesen van rá esély, hogy megéljek programozásból vagy más IT területen ?
De miért nem csináltal webshopot te is ? Én is nepperkedtem gépekkel, de amint jöttek a webshopok ,sot a depo.hu volt mindenkinek a fő mumus már a mennyiség volt a lényeg 1-2 százalék árrés és tolni a mennyiséget. Mindenesetre már akkor illett ezt meglepni.
Sajna neked kell kitalálni mire vagy kepes, en csak magamrol tudtam nyilatkozni hogy programozni nem, de korombol adódóan és azért mert más dologgal is foglalkoztam évtizedekig látom más szakma problémáit, így végülis az tudom kitalálni mire lenne szükség kb hogyan megoldható , nagy vonalakban össze is rakom, de a fiataloke a jövő akik tokeletesitik és átlátjak a logikát.
13. Igazad van, a programozást elengedem, nézem az álláshirdetéseket, olyan követelmények vannak, hogy néhány programnyelvről még csak nem is hallottam :)))
Amikor bejöttek a webshopok én próbáltam a hagyományos ügyfélbarát modellnél maradni, főleg mert vidéken, távol Budapesttől ez tűnt a kifizetődőbbnek, de aztán az idő rácáfolt. Amig ment a vállalkozás, addig egy család megélhetését tudta stabilan biztosítani, de ez már a multté. Ráadásul van rá némi esély, most is egy hasonló válság elé nézünk mint ami 2008-ban volt, ezért is nehéz kitalálni merre induljon el az ember.
Nem értem miért nem ad senki normális választ... Igen, a programozás felejtős, meg hát bármilyen fejlesztéssel foglalkozó terület.
De pl ott van az üzemeltetés, ami szintén IT, rohadt jól fizet és nem kell programozni, max olvasni kódot és pl basht használni, de ez teljesen reális elképzelés.
Viszont szerintem érdemesebb lenne nem a nulláról elkezdeni valamit, szóval jobb lenne, ha valamennyire a hardware-eknél maradnál. Pl valami it support szerű állást kellene találnod, ahol segítesz beüzemelni vagy karban tartani már meglévő gépeket pl. Sokkal jobb fizu, van is valamelyest releváns tapasztalatod + nem a nulláról kellene megtanulnod ennyi idősen valamit. De ha jól megy az angol, akkor it support is remek munka lenne szerintem vagy valami rendszergazdának elmenni se lenne olyan nehéz az eddigi tudásodból kiindulva.
Tehát a fejlesztést felejtsd el, mert ott nagyon nagy a tempó és sok idő lenne, mire medior lehetnél, ráadásul mediorból se a legjobb lennél + folyamat fejlesztened kellene magad. Viszont ha ennyi időt fektetnél üzemeltetésbe, akkor már egy jól kereső szakember lehetnél. De szerintem kényelmesebb szakmádon belül maradni és rendszergazdának vagy it supportba elmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!