Eléggé foglalkoztat a kérdés, szerintetek Budapesten a vizsgám után mennyire nehezen fogok IT állást találni, illetve van rá esély hogy programozói munkát töltsék be?
Üdv! Első éves vagyok,2 éves képzésen Informatikai rendszerüzemeltető szakon. Tudom mivel nem egyetemi/főiskolai oktatás így a 'többezer betöltendő it munka van' nagy része rám nem vonatkozik.
Válaszokat, eszmefuttatásokat előre is köszönöm.
Az informatikának két fő ága van: az üzemeltetés és a fejlesztés. A kettő különbözik egymástól.
Az előbbiek számítógépes rendszereket (hálózatokat, szervereket, klienseket) építenek ki, felügyelnek, tartanak karban, fogadják a felhasználóktól a hibajelentéseket.
Az utóbbiak az előbbiek által üzemeltetett eszközökre készítenek programokat.
Te az "Informatikai rendszerüzemeltető" szakkal, rendszergazdaként az előbbi kasztba tartozol. A programozók meg az utóbbiba.
A profession.hu-n:
175 rendszergazda állás található, szóval lehet találni állást - már ha sokat gyakoroltál, és nem csak az órán tanultakat vagy képes visszabiflázni (szóval önképezted magad, vagy rendelkezel valamilyen gyári rendszermérnöki - Cisco, Microsoft, VmWare,... - képesítéssel is).
Tudom hogy két külön ágazat, de első évben úgy néz ki a szoftverfejlesztők szinte ugyanazt tanulják mint mi.
Nagyon érdekel a programozás, rendszergazdaként van is programozás órám és nagyon tetszik, ezért érdekelne hogy ha elvégzem a rendszergazda szakmát és kezemben lesz egy ilyen informatikai végzettség, mellette tudok programozni akkor van-e rá esély hogy programozó munkára felvegyenek, vagy csak kifejezetten rendszergazdai állásokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!