Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek melyik állásnak...

Szerintetek melyik állásnak nagyobb a társadalmi elismertsége, presztizse?

Figyelt kérdés

(1) Nagy, nemzetközi multinál senior stratégiai szakértőnek a HQ-ban, úgy, hogy nincs közvetlen döntési jogköröd, hanem a CEO és a Board tanácsadójaként működsz a stratégiai vezérigazgató-helyettes csapatában

(2) Nagy, nemzetközi multinál a mesterséges intelligencia osztályon senior data scientistnek úgy, hogy kiemelten fontos üzleti területeknek fejlesztesz mesterséges intelligencia alapú megoldásokat a csapatoddal. Itt te tárgyalsz az ügyfelekkel, vezeted a projekteket, és irányítod a fejlesztő csapatodat is.

Tegyük fel, hogy mind a két állásban ugyanannyit keresel, azaz a pénz nem játszik szerepet a döntésben, csak a presztizs.

Melyik állás a menőbb?

2023. ápr. 6. 20:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36%
Egyertelmuen a madodik!! Mert dontesi jogod vsn es targxalnod kell!!
2023. júl. 7. 02:56
 12/21 NTBS ***** válasza:
100%
Egyiknek sem, mert a társadalom zöme, azt sem tudja ezek mik.
2023. júl. 15. 18:35
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
8 és 12, egyetértek, presztízs ott van, ahol a társadalom minimálisan érti, mit ismer el
2023. nov. 15. 07:28
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
13 vagyok, saját véleményem az, hogy ez a dilemma ritka. Aki analitikus, nem vágyik stratégiai poziba, de előfordulhat
2023. nov. 15. 07:29
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem egyiknek sincs presztizse. A presztizs ott kezdodik, hogy mondjuk kiadott ingatlanokbol, befektetesekbol, tozsdebol elsz.

Ezek 8-16 ig allasok, ugyanugy bent rohadsz az irodaban, mint barmelyik aktakukac.

2023. nov. 15. 09:41
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem egyiknek sincs presztizse. A presztizs ott kezdodik, hogy mondjuk kiadott ingatlanokbol, befektetesekbol, tozsdebol elsz."

Szerintem pedig a presztizs nem egy objektív mérőszám... egyáltalán mit értünk presztizs alatt?

Például egy kutatónál objektív módon mérni lehet az elért eredményét, tudományos publikációk, referenciák, konferencia előadások, impact factor, h-index és egyéb statisztikai mérőszámok alapján.

Viszont önmagában az hogy jól tudsz befektetni vagy kiadsz ingatlanokat miben nyilvánul meg? Maximum abban, hogy profitot termelsz, de akkor a presztizs = jövedelem, mert ezt a tevékenységet egy 8 általános végzettséggel el lehet érni, sőt elég beleszületni egy jómódú, gazdag családba és máris lesz vagyonod anélkül, hogy bármit tennél.

Ha pedig szakmai szempontból vizsgáljuk a tevékenységet "presztizs" alapján akkor ingatlant kiadni vagy befektetni jóval egyszerűbb tevékenység mint például szívműtéteket végezni vagy atomreaktort tervezni.

Egyébként a kérdésre válaszolva szerintem nézőpont kérdése, az alapján jobb az egyik munkakör a másiknál, hogy hosszú távon mi a célod vele és ki a "nézőközönség" akik szemszögéből mérlegelni akarod a presztizst.

2023. nov. 15. 15:18
 17/21 anonim ***** válasza:
9%
Reszben igazad van, nalam sok szabadido = presztizs. Egy multis allas barmilyen pozicioban csak a normal taposomalom szamomra.
2023. nov. 15. 15:24
 18/21 A kérdező kommentje:

17. Mondd csak, honnan lett valakinek olyan jelentős mennyiségű ingatlanja, hogy abból kényelmesen megél? Egy, a kérdésben feltett alkalmazott havi 6000 euró nettót keres, ez ingatlanra lebontva kb 10 nagyértékű lakás havi bérleti díja. Hogyan tett rá szert a képzeletbeli “nagypresztizsű” illető?

Örökölte? Nulla presztízs.

Mutyi? Negatív presztízs.

Munka? Ha igen, az tiszteletreméltó, de akkor ott tartunk, hogy korábban szétdolgozta az agyát.

2023. nov. 15. 15:31
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"Egy multis allas barmilyen pozicioban csak a normal taposomalom szamomra."

Szerintem pedig a szellemi munka pont nem 'taposómalom' egy multiban. Én pont azért váltottam, mert túl laza volt, napi 2-3 óra volt átlagosan kb az effektív munka a többi láblógatás home officeban. A bruttó 1,3 milliót megkaptam, úgy is ha épp semmit nem csináltam vagy munkaidőben kirándultam, dolgaimat intéztem stb... csak azt éreztem hogy szakmailag nem hogy nem fejlődök, hanem a tudásom is csökken, úgyhogy jobbnak láttam felmondani és egyéni vállalkozóként külföldre dolgozni ahol több a munka de cserében több a kihívás és magasabb a bér. De akinek nincsenek különösebb életcéljai vagy túl van 50-en szerintem teljesen jó egy multis szellemi pozi (főleg ho-ból) mert el lehet lenni benne mint a langyos fos, van idő mindenre, nem kell megszakadni és a bér is elég a mindennapi tevékenységen túli dolgokra is.

2023. nov. 15. 16:24
 20/21 anonim ***** válasza:
Ilyen helyen dolgozom most is. Nalam a bent kell lenni 8-9 orat mar taposomalom, hiaba a gyakorin logok mellette. A HO-ban nyilvan teljesen mas..
2023. nov. 16. 07:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!