Pedagogusok mennyi penzt visznek haza havonta?
"Ebbol kiinfulvan, barmit kerdezel, mindennek utana tudsz nezni. Mibek ez az oldal ?
Okos vagy 😂"
Pontosan. Mindennek utána tudsz nézni. Amit megtalálsz gyorsabban, mint hogy a kérdést kiirod, annak mi értelme? Akkor van értelme ide jönni, ha hosszas keresgélés után is zsákutcába futsz. Amúgy meg ezen az oldalon is lett ez a kérdés már feltéve több százszor. Minek mindig ugyanazt naponta megkérdezni?
Nettó 220 és 600 ezer között. Ez a nettó összeg függ a ledolgozott évek számától, a végzettségtől, a fokozattól, osztályfőnöki és munkaközösségvezetői pótléktól, a családi (és egyéb) adókedvezménytől, a munkáltatótól (technikumban egy picivel magasabb a bér mint egy állami gimiben).
220 ezer kb egy kezdő tanár fizetése 15 évig. A 600 ezer meg egy mestertanár vagy egy kutatótanár esetleg egy egyetemi tanár nettója.
Kérdésedre nem lehet pontos választ adni. Kábé olyan mint ha az kérdezted volna, hogy mennyibe kerül egy autó és lehet e vele menni 130-cal.
13: Nettó baromságokat írsz.
A táblázatban látható bruttó béreket beírod egy bérkalkulátorba és meglátod nincs igazad. Egy 23 éve tanító középiskola tanár (ped 2 fokozattal, egyetemi diplomával) bére jelenleg bruttó 455532 Ft.
15!
Én is szégyennek tartom a nettó 300 ezres fizetést. De azt is, hogy a 13-as baromságokat beszél. A 12-es hozzászólásomban írtam pár dolgot, hogy mitől függ a nettó. Egy kutatótanár akár 710 ezret kereshet bruttóban, ha mellette osztályfőnök (kb +45 ezer bruttó) és munkaközösségvezető (kb +20 ezer bruttó) valamint ha van valamilyen adókedvezmény akkor lehet a nettója 600 ezer. Tudom ez egy nem gyakori eset, de elméletben lehetséges.
Én adtam egy tól ig választ a kérdező kérdésére amit a 12-es válaszban leírtam.
Érdemes euróba is átszámítani a fizetést. Az egy vicc kategória, hogy 23 éve tanító tanár egyetemi fokozattal nettó 300 ezret keres. Én egy nemzetközi szervezetnél dolgozva 32 évesen nettó 450 ezret keresek. Ha
Ha csak tanár lennék főiskolai végzettséggel. Ne felejtsük el, hogy a tanárképzésben nincs alap, mester és doktori képzés, hanem osztatlan. A bachelor az főiskolai képzésnek számít. Nekem bachelorom van és 6 éves tapasztalatom. Tehát én Pedagógus 1-nek számítanék és 6 év tapasztalattal bruttó 391 ezret kapnék ami nettó 260 ezer, vagyis lóf*sz. A dupláját megkeresem ennek. Ez a bruttó bér épp eléri az 1.000 eurót, osztrákoknál 1900 euró a legalacsonyabb pedagógus bruttó bér.
Nem én vagyok gazdag, hanem nyomorban vannak tartva a tanárok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!