Egy volt kollégám gépészmérnök msc vel és egy közlekedésmérnök mscvel kapott br 550 körül. Pedig nem volt hülye, szabadidejében elektronikus eszközöket javított.
Másodállást is vállalt.
De ez más szakmában is így van, ez Magyarország.
2023. ápr. 6. 08:09
13/20 anonim válasza:
Szerintem is jobb a villany, nekem egyetemi haverok akik gépészként végeztek panaszkodnak a fizura, hogy nem túl sok sőt, az egyikük inkább elment futárkodni mert több a fizuja futárként..
2023. ápr. 6. 09:25
14/20 anonim válasza:
13-AZt mondjuk tegyük mellé, hogy kezdőként nem véletlenül nem kapnak sok pénzt. Azért futárkodni én biztos nem mennék, ha dolgozhatnék gépészmérnökként is :D
2023. ápr. 6. 15:23
15/20 anonim válasza:
14 sajnos egyikük sem kezdő 5 éves tapasztalattal kaptak br 700-750 körül szerintem és szerintük sem nagy pénz… emellé azért sok mindent el is várnak a cégek.
2023. ápr. 6. 15:50
16/20 anonim válasza:
15-Akkor itt köztünk van egy véleménykülönbség. Szerintem az egy nagyon jó fizetés 5 év után. IT-s haverom se sokkal kap többet.
2023. ápr. 6. 18:27
17/20 anonim válasza:
Én pályaelhagyó gépész vagyok it irányba váltottam, itt nálunk budapesti multi cég junior fejlesztőt (1 év gyakoronoki tapasztalattal) vettek fel br 680-ért. De igen viszonyítás kérdése, hogy mi is a jó meg mi nem.
2023. ápr. 6. 18:55
18/20 anonim válasza:
Mondjuk alapbol nem ertem hogy miert nem azt valasztod ami erdekel. Nagyon nem ugyan az egy informatikai kepzes, egy gepesz vagy villamosmernoki. Nem is ertem a dolgot, tanuld ami jobban erdekel mivel csak abban leszel jo. Lehetsz te barmi, ha nem erdekel nem leszel benne igazan jo. Annyit hozza kene tenni hogy a gepeszet egyre jobban mosodik ossze a villamossagtannal, ugye ebbol jon a mechatronika szak, a rengeteg automatizalas miatt. Szoval alakul at a dolog, de ez mindenre igaz, haladni kell a korral. Sok szerencset a palyavalasztashoz!:)
2023. ápr. 12. 08:57
19/20 anonim válasza:
Igen, mondjuk igazából az elvárások és a felelősség aránya a fizetéshez, ami nagyon gáz itthon.
Egy gépészmérnök tegyük fel úgy kap br. 800-at, ami már nagy szó, hogy mellette napi szinten komoly szinten beszéljen angolul, akár szaknyelven is, utazási hajlandóság belföldön külföldön rendszeresen, plusz komoly felelősségi kör, akár emberélétek is múlhatnak egy rossz gépészeti döntésen. Ja és legyen minimum 5 év tapasztalata.
Na ehhez képest egy programozó kijön a suliból segget vakarva 1 év gyakornoki tapasztalattal egy irodába, megkapja ugyanezt a bért, nagyon kommunikálnia se kell, utazni pláne nem, kódokat ír és hazamegy.
2023. ápr. 12. 13:27
20/20 anonim válasza:
Ja vagy be se megy a munkahelyre, mert home officeból is lehet programozni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!