Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gépészmérnökként jók a karrier...

Gépészmérnökként jók a karrier lehetőségek?

Figyelt kérdés
Továbbtanulás előtt állok és érdeklődni szeretnék.

2023. ápr. 4. 18:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Ha ugyképzeled el mint amikor a filmekben bemutatják a karierista embert, akkor ahhoz vannak sokkal jobb lehetöségek más szakokon.
2023. ápr. 4. 18:51
 2/20 A kérdező kommentje:
Itt a karrier lehetőségek alatt leginkább a munkahelyek számát, jövőbeli kilátásokat, előrelépési lehetőséget illetve a fizetést értem. Aki esetleg gépészmérnök mesélne róla kicsit, ajánlja vagy nem? Ha igen miért és ha nem akkor szintén miért ? Illetve mi mást lenne érdemes akkor gépészmérnök helyett?
2023. ápr. 4. 19:14
 3/20 anonim ***** válasza:
0%

Jó lehetőségek vannak, ennél már csak a villamosmérnök vagy esetleg a mechatronikai mérnök lehet jobb.

Ha érdekel a szakterület, szívesen foglalkoznál gépekkel, akkor jó választás. De sok múlik a szakirányon, specializáción is, a gépészetnek is számos ága van: géptervezés, gépgyártástechnológia, minőségbiztosítás, gépészeti fejlesztő, energetikai gépek, vegyipari gépészet, épületgépészet, gépjárművek...

Felvételinél érdemes megnézni azt is, hogy milyen szakirányok vannak az adott egyetemen, főiskolán a gépészmérnök szakon, bár a nagy többség 18 évesen még úgy sem tudja, hogy milyen specializáció, szakirány érdekli, sokan még szakot is nehezen tudnak választani.

2023. ápr. 4. 21:23
 4/20 anonim ***** válasza:

Már messze nem olyan jó a gépészmérnöki pálya mint régebben. Rengeteg gépészmérnök van már, valódi gépészmérnöki munka és megbecsülés pedig annál kevesebb... Inkább az informatikai és a digitalizációs vonalat javaslom, abban több a lehetőség.

"Ha érdekel a szakterület, szívesen foglalkoznál gépekkel"

Ez elég iskolaszagú mondat... Ma már a gépészmérnökök jelentős része nem gépekkel foglalkozik. Nagyon eltávolodott egymástól a gép és a gépészmérnök. A mai gépészmérnöki pálya köszönőviszonyban sincs a 40-50 évvel ezelőttiekkel. A klasszikus villamosmérnöki sem létezik önállóan mint annakidején.

2023. ápr. 4. 22:59
 5/20 anonim ***** válasza:

"Nagyon eltávolodott egymástól a gép és a gépészmérnök."

Ez igaz, sokszor már csak virtuális a kapcsolat, de ettől még gépekkel foglalkozunk.

2023. ápr. 4. 23:56
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Inkább mechatro vagy villamos-ra menj. Gépészeknek a fizetésük sem a legjobb
2023. ápr. 5. 05:45
 7/20 anonim ***** válasza:
A gépész jobb mint mondjuk egy agrár, környezet, èpìtő-èpìtész, vegyész stb szak. Nem mintha ezeket könnyű lenne elvegezni csak sajnos kevésbé fizetettek. Ezeknél sztem jobb. Azonban az info,villamos, mechatronikai trió viszont jobb a gepesznel sztem.
2023. ápr. 5. 05:54
 8/20 anonim ***** válasza:
61%

Én is gépészmérnök vagyok. Jelenleg munkanélküli.

Szerintem nem éri meg...

Szoftvermérnök MSC, villamosmérnök MSC, 2 felsőfokú nyelvvizsga, és itthon még akkor is csak tengődni fogsz, ha nem mész ki minimum ausztriába.

2023. ápr. 5. 17:01
 9/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, így szerintem ha valamit meg is próbálok az a villamosmérnöki lesz.
2023. ápr. 5. 17:44
 10/20 anonim ***** válasza:
9: jó választás
2023. ápr. 5. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!