Álláshirdetőknek kötelességük lenne válaszolni?
sok itt a nagyképű gőgős vállakozó Somogyban, aki azt hiszi hogy sz'rta spanyol viaszt, meg neki politikai kapcsolati vannak ez általa mindent is megtehet.
Ehhez még asszisztál a kormány is, azonnal el kéne rendelni a kötelező viszonválaszt illetve kötelezően fel kellene tüntetni a béreke.
Nem kell válaszolniuk, ami dupla rossz pont:
- Vagy ki sem látszanak a munkából, nem érnek rá, így az új kollégát is túlhajszolják majd.
- Leszarom stílus, így fognak hozzád állni, majd ha fizetésemelést, szabit kérsz.
Egyik se olyan hely, ahol szívesen dolgoznál.
Én HR-es voltam (csak voltam hál istennek) és egy sima admin pozira 1 hetes professionos hirdetés után bezuhant 400+ életrajz. Az első 50 után elvesztettük a fonalat. nem megválaszolni még olvasni se olvastuk őket. a főnök az elejéből átnézett tán 10-et.
ennyi.
Nincs erre ideje senkinek.
#3 Sorozatban ilyenek vannak, szintén Szabolcsból írok... Van ahonnan válaszolnak, azok általában az állami érdekeltségű helyek (pl. vasút, posta). Egyébként nem jellemző. És igen, én is kötelezővé tenném egy, azaz EGY egységes felületen való hirdetést, megajánlott bérekkel, önéletrajz és motivációs levél feltöltési lehetőséggel, azt is látni akarnám hogy mennyien jelentkeztünk, megnézték-e a profilodat, elutasítást pedig indokolni a felületen keresztül.
És mindezt alanyi jogon, nem olyan igazából használhatatlan és értelmetlen - ráadásul fizetős - módon mint ahogy azt a profession teszi.
#4 válaszára reflektálva, módosítván #5 válaszomat:
nem önéletrajz feltöltési lehetőség, hanem oldalon keresztüli adatmegadás, ami által már eleve a pozícióelvárások kontra adataid ha nem egyeznek, akkor be se kerülsz.
Mert sokan úgy küldik el az anyagukat, hogy közük nincs a dologhoz, csak próbálkoznak.
8-as: annyira nem furcsa, gondold végig, ha valahol kömüvest keresnek, akkor hiába jelentkezik 400 asztalos arra a munkára!
Ugyanez van ilyen esetben is, a legtöbb jelentkezö nem alkalmas a kiírt munkakörre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!