Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Álláshirdetőknek kötelességük...

Álláshirdetőknek kötelességük lenne válaszolni?

Figyelt kérdés
Vidéki vagyok (Szabolcs megye) ha beadom néhány helyre a jelentkezésem, semmi választ nem kapok. Még nemlegest sem,és egyszerű érdeklődő kérdésre sem kapok. Kivéve a nagyobb multiknál. Ellenben Hajdú-Biharban és Budapesten szinte a 95%-a visszaválaszol még ha elutasít is, vagy behív állásinterjúra. Miért van ez?
2023. ápr. 3. 11:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
17%
Miért lenne kötelességük? Ha valakit felvesznek, annak jelzik, ennyi!
2023. ápr. 3. 11:21
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

sok itt a nagyképű gőgős vállakozó Somogyban, aki azt hiszi hogy sz'rta spanyol viaszt, meg neki politikai kapcsolati vannak ez általa mindent is megtehet.

Ehhez még asszisztál a kormány is, azonnal el kéne rendelni a kötelező viszonválaszt illetve kötelezően fel kellene tüntetni a béreke.

2023. ápr. 3. 11:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell válaszolniuk, ami dupla rossz pont:

- Vagy ki sem látszanak a munkából, nem érnek rá, így az új kollégát is túlhajszolják majd.

- Leszarom stílus, így fognak hozzád állni, majd ha fizetésemelést, szabit kérsz.

Egyik se olyan hely, ahol szívesen dolgoznál.

2023. ápr. 3. 11:31
 4/12 anonim válasza:
95%

Én HR-es voltam (csak voltam hál istennek) és egy sima admin pozira 1 hetes professionos hirdetés után bezuhant 400+ életrajz. Az első 50 után elvesztettük a fonalat. nem megválaszolni még olvasni se olvastuk őket. a főnök az elejéből átnézett tán 10-et.

ennyi.

Nincs erre ideje senkinek.

2023. ápr. 3. 11:39
 5/12 anonim ***** válasza:
89%

#3 Sorozatban ilyenek vannak, szintén Szabolcsból írok... Van ahonnan válaszolnak, azok általában az állami érdekeltségű helyek (pl. vasút, posta). Egyébként nem jellemző. És igen, én is kötelezővé tenném egy, azaz EGY egységes felületen való hirdetést, megajánlott bérekkel, önéletrajz és motivációs levél feltöltési lehetőséggel, azt is látni akarnám hogy mennyien jelentkeztünk, megnézték-e a profilodat, elutasítást pedig indokolni a felületen keresztül.

És mindezt alanyi jogon, nem olyan igazából használhatatlan és értelmetlen - ráadásul fizetős - módon mint ahogy azt a profession teszi.

2023. ápr. 3. 11:42
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

#4 válaszára reflektálva, módosítván #5 válaszomat:

nem önéletrajz feltöltési lehetőség, hanem oldalon keresztüli adatmegadás, ami által már eleve a pozícióelvárások kontra adataid ha nem egyeznek, akkor be se kerülsz.

Mert sokan úgy küldik el az anyagukat, hogy közük nincs a dologhoz, csak próbálkoznak.

2023. ápr. 3. 11:44
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én munkahelyem is meghirdetett 1 db pozíciót. Beérkezett azt hiszem 130-140 jelentkezés. Nekem is jólesne, ha kapnék választ, de egyszerűen nagyon sok.
2023. ápr. 3. 12:37
 8/12 anonim ***** válasza:
82%
Furcsa, hogy elvileg munkaerőhiány van és 400 önéletrajz beérkezik egy pozícióra….
2023. ápr. 3. 16:41
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

8-as: annyira nem furcsa, gondold végig, ha valahol kömüvest keresnek, akkor hiába jelentkezik 400 asztalos arra a munkára!

Ugyanez van ilyen esetben is, a legtöbb jelentkezö nem alkalmas a kiírt munkakörre.

2023. ápr. 3. 20:15
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Tehát egyszerre van munkaerőhiány és munkanélküliség. Azért jelentkeznék 400-an, mert nem találnak a végzettségüknek megfelelő munkát, a céghez meg nem találnak embert, mert nincs olyan, aki alkalmas lenne
2023. ápr. 3. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!