Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Havi 1-1,2 millió fizetésből...

Havi 1-1,2 millió fizetésből ti mennyit raknátok félre egy hónapban?

Figyelt kérdés
Sziasztok! röviden 21 éves vagyok nemrég végeztem az iskolával, és második munkahelyem külföldön Németországban van, ott vagyok bejelentve, és segítséget szeretnék kérni, havi 3k euro körül keresek attól függ vállalok e túlórát vagy nem, de ez tisztán megvan, a szállást már levontam a bérből, ha a 60%-át félreteszem havonta az már jónak számít? vagy az túl sok költésnek számítana egy hónapban szerintetek? az alap élelmiszerekre alapból költeni kell ami nyilvánvaló is, de az nagyon nagyon maximum 300euro/hóbol kijön.

2023. márc. 29. 12:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%

"Ehhez azért kb az kell, hogy saját lakásban élj hitel mentesen, vagy otthon a családdal."

Nyilván így gondoltam én is.

2023. márc. 29. 14:24
 12/21 anonim ***** válasza:
36%

A lakhatásod mennyiből van meg rezsivel?

Ezután jönnek az előfizetések és a tisztálkodás, közlekedés.

Szerintem 7-900 euróból meg lehet oldani talán...?

Annyit hallottam tavaly, hogy egy 6000 Eurós nyugdíj az már nagyon szűkös. Nem tudom, ebben lakbér is van-e...

Aki munkába jár, annak meg nagyobb költségei vannak, mint aki otthon van.

Ha a pénzgyűjtés most a célod, akkor szerintem min. 2100 Eurót meg kéne próbálni félretenmni.

Ha más célod is van mellette, ami pénzigényes, akkor nyilván kevesebbet.

Hazauzatol gyakran? Az is egy nagyobb tétel.

2023. márc. 29. 15:00
 13/21 anonim ***** válasza:
40%
* 600 eurós.
2023. márc. 29. 15:00
 14/21 anonim ***** válasza:
18%
Teljesen emberfüggő. Én például sosem veszek ki úgy szabadságot, hogy ne utaznék, ha összegyűlik pár millió forintom mindig vagy elmegyek egy hosszabb fizetetlen szabira vagy felmondok, mert nekem többet ér megtapasztalni a világot, mint spórolni. Más meg szeretne 5 kiadható ingatlan és slumlordként parazitáskodni.
2023. márc. 29. 22:20
 15/21 anonim ***** válasza:
Sok mindentol fugg, hitel meg ilyenek nelkul 1.6 milliot.
2023. márc. 29. 23:33
 16/21 Pécsi bácsi ***** válasza:
76%

A 60% megtakarítás, az átlag fölötti mértékű.

Ennek a formája nyilván függ az egyéni élethelyzettől, életcéloktól. Mindenképpen célszerű porlasztani a befektetési portfóliót (pl. nyugdíj célú megtakarítás, ingatlan, befektetési arany, stb.)

2023. márc. 30. 08:56
 17/21 anonim ***** válasza:
16-os: 10%-ra már azt mondják jó. Szóval a 60 valóban nagyon ritka.
2023. márc. 30. 11:39
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom kint mi mennyi élni. Ha itthon keresnék ennyit, 200 at költök magamra. Esetleg 300 at, vagyis 700-900 at biztos félre tudnék rakni és raknám is.
2023. márc. 30. 11:44
 19/21 Pécsi bácsi ***** válasza:

Egy podcastban elhangzott vélemény szerint egy hármas portfólió részei legyenek az ingatlan, értékpapírok (kötvény, részvény), valamint 7÷12%-ban nemesfémek (befektetési arany, ezüst).

Én az utóbbiakról tudok bővebb információval szolgálni, ha érdekel.

2023. márc. 30. 16:21
 20/21 Bferike ***** válasza:
Megkérdezhetem mivel foglalkozol? Mert ez elég szép fizetésnek tűnik ilyen fiatalon, még német viszonyok között is.
2023. ápr. 1. 15:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!