Havi 1-1,2 millió fizetésből ti mennyit raknátok félre egy hónapban?
Milyen szempontbol relevans szamodra, hogy mi mennyit raknank felre belole?
Ha itt azt mondja 3 random ember, hogy 60% nem szamit jonak, akkor elkezdesz majd mashogy elni, hogy tobbet rakhass felre?
Na most itt mi van?
A kérdés az hogy 1,2m keresel átszámítva mint bér.
Utána azt írod ebből már levontad a lakhatást.
Akkor hogy is van ez?
Írd le mennyi a netto béred. Ne azt amennyi lehetne ha túlórázol, hanem azt amennyit kézhezkaptál márciusban.
Utána írd le lakbér, közös ktg, mennyi. Utána tudunk mondani valamit. Kocsit fenntartasz? Utazás munkahelyre finanszírozott? Stb.
A saját körülményeinket tudom figyelembevenni. A családunk bevétele ennyi itthon kb. (tudom, de gázak vagyunk). Hárman, egy babával 600-700 ezret félreteszünk havonta. Saját ingatlan, minimális hiteltörlesztőt fizetve még.
Ha egyedül lennék, akkor szerintem 900 simán menne.
Ez rengeteg mindentől függ. Én pl saját tulajdonú, hitelmentes lakásban lakom, a kocsim is hitelmentes, nyilván többet tudok félre rakni, mint aki ezerrel fizeti a hiteleit.
és még millió másik ilyen tételtől tud függni.
Nem ismerem a német árszínvonalat, szóval fogalmam sincs, hogy ott ennyiből mennyit lehet félretenni és milyen szinten lehet élni. Viszont azt tudom, hogy a minimálbér nagyjából kedvezmények nélkül 1500 euróra jön ki nettóban, és itthonról nagon sokaknak ennyiért bőven megéri kimenni. Gondolom ők is tesznek félre, szóval ha te dupla ennyi nettó bérből a minimálbér összegét félreteszed szerintem az már rendben van.
Itthon én 1,2 millából 1 milliót tennék félre.
"Itthon én 1,2 millából 1 milliót tennék félre."
Ehhez azért kb az kell, hogy saját lakásban élj hitel mentesen, vagy otthon a családdal.
200k 1 főre ha fűtést, ételt, mindent számolok még így is nagyon neccesen elég, ha nincs lakbéred/hiteled. 2 főre már bőven jó a 200/fő, mert a fűtés, a rezsi egy része 2 felé megy, de ugyanannyit fogyaszt 2 ember, mint egy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!