Mihez képest "versenyépes" fizetés a minimálbér?
"Sofőr állásta jelentkeztem, CE kategóriàs jogsival, egy 12 tonnás teherautóra. Igaz hogy pályakezdő vagyok, de akkor sem hiszem, hogy a minimálbér versenyképes lenne a szakmában."
Lehet, hogy igazad van. Keress másik helyet, ami jobban fizet.
Ehelyett Te itt puffogsz, hogy mit képzelnek.
Tudod, hogy hányszor kerestek meg arcpirítóan alacsony bérrel? (nem pár ezressel alacsonyabbal, hanem 30%-val annak, mint kerestem, mert ők ennyit tudnak adni). Tudod, hogy hányszor kerestek meg olyan ajánlattal, hogy menjek el valami junior melót csinálni, amit 15 éve magam mögött hagytam?
Ha minden alkalommal kiírnám, akkor megtelne a GYK merevlemeze csak az én posztjaimmal.
Ehelyett mosolygok, megköszönöm lehetőséget, és udvariasan elutasítom, hogy nem egészen ebben gondolkozom.
Ennyi, minden más csak felesleges vérnyomás karbantartás.
Ilyen munkáknál nem, de amúgy szokás alkudozni a bérrel kapcsolatban. Eddig nekem mindig sikerült.
Szimplán tudsz adni nekik egy ellenajánlatot, amire vagy igent mondanak vagy nemet, ami szerintem nem is lenne baj, hiszen nem gáz ha egy minimálbéres munkát elszalasztasz.
"Sofőr állásta jelentkeztem, CE kategóriàs jogsival, egy 12 tonnás teherautóra"
Az a helyzet hogy ilyen semmi munkakört bárki képes elvégezni semmi extra kompetencia nem szükséges hozzá épp ezért számít a minimálbér versenyképes fizetésnek. Ha elégedetlen vagy akkor tanulj ki olyan szakmát amihez kevesen értenek, mivel a ritka tudást / képességet fizetik meg.
"majd kérdezz már meg egy hivatásost, mennyire bárki képes átmenni a pályaalkalmassági vizsgán, jó?"
Alapból selejt emberek mennek ilyen pályára mert máshova nem jók épp ezért nehéz nekik a pályaalkalmassági vizsgálat mert ilyen alacsony szintűek. Egy hozzám hasonló született tehetségnek bármilyen komolyabb erőfeszítés nélkül sikerül csak mi nyilván sokkal többre vagyunk hivatottak épp ezért nem találkozol ilyen remek emberekkel a pályaalkalmassági vizsgákon mert mi kutatóintézetekben dolgozunk értelmiségi munkakört és home officeból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!