Részesültem álláskeresési járadékban és el is helyezkedtem, de megszűnt az új munkahelyem. Igényelhetek valami segélyt, ?
Azért menj be a munkaügyi központba, jelentsd be, hogy munkanélküli vagy akkor is, ha már nem kaphatsz álláskeresési járadékot ("éljen" a Fidesz, aki 9 hónapról 3 hónapra csökkentette az álláskeresési járadékot, és azok is, akik rájuk szavaztak!)
Persze kérj egy igazolást, hogy nincs semmi jövedelmed, ezzel menj az önkormányzathoz, talán adnak valamit. Persze sokat ne várj! Némi ilyen-olyan segélyt, segítséget talán igen, pl. elképzelhető, hogy jár a családnak közgyógyellátási igazolvány, így néhány gyógyszert kedvezményesen vehetsz, és még pár apróságot ki tudsz talpalni, de ennyi.
Önkormányzat szoc. osztályán kérj segítséget azzal az igazolással, amit az munkaügyi központban adnak. Ha elhajtana az ügyintéző, mert ilyenről is hallottam, akkor hívasd az osztályvezetőt.
De a Fidesz most megváltoztatta a törvényt, azt mondja, hogy ilyenkor elsősorban a rokonoknak kell "segíteni", vagyis tőlük kell kuncsorogni, és ha ők nem tudnak adni, akkor... persze ezt értelmezze az ember, ahogy bírja. - Na ennyit a "családbarát" Fideszről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!