Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mérlegképes könyvelő képzéssel...

Mérlegképes könyvelő képzéssel vagy egyetemi diplomával fogok tudni többet keresni?

Figyelt kérdés

Elvégeztem egy pénzügyi számviteli ügyintéző OKJ képzést, jelenleg csak dolgozom, banki szektorban. Felsőfokú angol nyelvvizsgám van, és tervezek eljutni egy középfokú német nyelvvizsgáig. Szeretnék (tovább) tanulni, de nem érzek nagy késztetést, hogy levelezőn egyetemre járjak. Igazából az alapján akarok dönteni, hogy melyikkel fogok többet keresni. Benne van a pakliban, hogy mindkettőt megcsináljam, de egyelőre azt, amivel rövid távon jobban járok. Pénzügy-számvitelt nem szeretnék levelezőn tanulni, mert így is egy elég nehéz szak, nem hogy levelező tagozaton (szerintem). Amiben gondolkodok az gazdálkodás és menedzsment vagy kereskedelem és marketing. Viszont nem Budapesten élek, nem is akarok ott elhelyezkedni. Nyugat-Mo. Egy nagyvárosában lakom, itt szeretnék elhelyezkedni, nem szeretnék Pestre feljárni.

Ezek alapján ti mit ajánlotok, mit tennétek?

2023. márc. 27. 21:30
 1/4 anonim ***** válasza:
81%
Egy mérlegképes könyvelői képzéssel annyira sokra nem mész mintha diplomával csinálod, megmondom miért: az egy dolog hogy elvégzed a képzést, de utána még azt hiszem 3 évig kell igazoltan könyvelőként dolgoznod hogy regisztráljanak, és akkor elmondhatod hogy mérlegképes könyvelő vagy. Könyvelői állást pedig nagyobb eséllyel kapsz diplomásként, vagy csak egyetemen tanulóként - már csak azért is mert a nagy multik évente kijárnak toborozni. Én most így csinálom amúgy a mérlegképes képzést, végzett gm-esként, x éve a "szakmában". Azt is észrevettem, hogy könnyebb így tanulni a mérlegképest, mivel az egyetemen jóval mélyebben tanítják a szaktárgyakat (vagy modulokat mindegy), a mérlegképesen lehet hogy lesznek témák amit csak futólag fognak leadni vagy egyáltalán nem, ettől fúggetlenül kell tudni azt is. Az sem utolsó szempont, hogy kózgazdász diplomával egy csomó modult el tudsz fogadtatni a mérlegképes képzésen, így olcsóbb is és rövidebb.
2023. márc. 27. 22:54
 2/4 anonim ***** válasza:
70%

Igazából a kérdés attól függ, hogy milyen cégbél akarsz dolgozni a jövőben. Ha maradnál a banki/multi vonalon, akkor diploma, ha könyvelőiroda akkor mérlegképes.

Én mindkettőt megcsináltam (meg még sok szart is mellé), de a mérlegképesen jobban megtanítanak könyvelni. Egyetemen inkább a közgázt nyomták jobban, mint a könyvelést.

2023. márc. 27. 23:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Mindkettőtökkel egyetértek, tudom, hogy együtt hasznos a kettő. Viszont az a kérdésem, hogy ha maradok a multi/banki vonalon 1 diplomával fogok jobban keresni, vagy könyvelőként akár diplomával vagy anélkül. Plusz ugye a sorrend is kérdéses, amit ugyancsak az dönt el, hogy melyikkel fogok előbb jobban keresni.
2023. márc. 28. 07:56
 4/4 anonim ***** válasza:
27%
A multi/bank vonalon inkább a diploma. Ott nem releváns, hogy van-e mérlegképesed, úgysem fogsz bevallás vagy beszámoló közelébe sem kerülni sosem, hogy haszna legyen a mérlegképesednek. Ilyen munkakörben nagyrészt egy részfeladat részfeladatát fogod csinálni, ahhoz pedig nem kell mérlegképes.
2023. márc. 28. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!