Ha pénzügy számvitel alapszakot elvégzem, a diplomával együtt megkapom a merlegképes könyvelői végzettséget is?
Pénzügy-számvitel alapszakos hallgató vagyok, és már elvégeztem a pénzügyi-számviteli ügyintézői OKJs tanfolyamot.
Hamegszerzem a diplomát akkor van még valami teendők a mérlegképes könyvelői végzettseg felé, vagy ennyi és kész?
Valahol azt olvasom hogy ugyanúgy el kell végeznem egy tanfolyamot (OKJ) és ugyanúgy vizsgáznom kell.
NEm kell elvégezned, de jelentkezni kell tanfolyamra és vizsgára is.
Úgy működik, hogy kiválasztod valamelyik sulit (érdemes azt, ahol leghamarabb lesz vizsga, mert csak akkor van bizottság, külön ezért nem rakják össze), jeletkezel, leadod a diplomádat. Majd felmentenek a modulzárók és a komplex vizsga alól, kiállítják a bizit. A komplex vizsga díját ki kell fizetni.
Köszi :)
Még 2 kérdés, ahol csináltam az OKJ a szakközépsuli ahol érettségiztem, és ugye ott nekem mivel még a 2. lenne csak és kettő OKJ ingyenes. Ott is el lehet indítani ezt a folyamatot?
De nyilván ez a kevésbé fontos, mivel előbb le kéne diplomázni, meg eleve megszűnnek az OKJk és nem tudni mi lesz helyette az új törvényi szabályozásban. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!