Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondáshoz jó indok, hogy...

Felmondáshoz jó indok, hogy ne égessek fel mindent magam mögött?

Figyelt kérdés

Tegnap felhívott a volt főnököm, hogy visszavennének arra a munkahelyre, ahonnan másfél éve eljöttem a rengeteg sz*rkeverés miatt. Állítólag sokan elmentek, vannak, akiket kirúgtak. Nagyon hajlok az ajánlat felé. A jelenlegi munkahelyemen jobb a légkör, viszont fizetést tekintve eléggé le van maradva, alig tudok félretenni, ami nem segít a terveim megvalósításában.

A probléma az, hogy lehet csak 2-3 hónapot maradnék, maximum 1 évet. Ausztriában tervezek dolgozni, december óta intenzíven tanulom a németet. Attól tartok, amikor felmondásra kerülne a sor és elmondanám az igazat, nem kapnék egy harmadik esélyt. Ha mégsem válna be a külföld, jó lenne valami itthoni “tartalék”, ahova van visszaút. Egyik barátnőm azt mondta, találjam ki, hogy terhes vagyok. Csak ez azért túlzás szerintem, és nem hiszem, hogy ne kellene igazolni. Szerintetek működhet? Esetleg más ötlet, ami komoly ok, akár önhibán kívüli (és nem kell hivatalosan bizonyítani)?

Köszönöm előre a válaszokat.

2023. márc. 18. 09:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Mi lenne, ha nem hazudnál, hanem elmondanád, amit ideírtál? Vagy ez ilyen magyar fajtajelleg, hogy mindegyik hazudik, okoskodik, kavarja a sz… lecsót?
2023. márc. 18. 09:37
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
En ilyen komolyat nem hazudnék. Magánéleti dolgok miatti költözés amit max bevállalnék ami miatt ez a melohely messze lesz és azert valtok. De meg ezt is atgondolnam. Persze gyorsan le is lehet bukni ilyenekkel
2023. márc. 18. 09:38
 3/15 A kérdező kommentje:

Ha 2 hónap múlva bejelentem, hogy megyek külföldre, kiderül, hogy erre most is gondolnom kellett. Szerintem ez egyértelmű (senki nem vág bele ilyesmibe egyik napról a másikra), így pedig ugyanott vagyok, kiderül, hogy hazudtam. (Fel sem vennének, ha azt mondom, csak X időre mennék.)

Tudom, hogy ez nem etikus, de ebben az esetben nem érdekel.

1. Amíg ott dolgoztam, sose volt teljes a létszám, így nem valószínű, hogy bárkinek a helyét is elvenném.

2. Mint minden multinál, itt sem érdekli őket, hogy jönnek-mennek az emberek. “Majd jön másik.”

3. Nem hajlandóak változtatni azokon a köztudott dolgokon, amik miatt alig jönnek új dolgozók.

Itt a munkavállalók eszközök, senkit nem fog a vezetőség megkönnyezni. Én jól teljesítettem, és épp az átlagosnál jobban el vannak úszva, ennyi. Ilyen cégeknél semmit nem ér az őszinteség. Cserébe itt a káoszban nem hajtanak szét, és a fizetés is vállalható.

2023. márc. 18. 09:59
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
Első vagyok - de mi ez a hazugságfetisizmus? Mi lenne, ha elmondanád, hogy tudsz menni, de lehet csak pár hónapra. Ha nagyon el vannak úszva jó. Ha hosszabb távra kell ember, akkor meg segítettél nekik, hogy ne kerüljenek bajba pár hónap múlva. Ahogy leírod (meg az hogy egyáltalán a góré felhív) eléggé azt mutatja, hogy kb. bármibe belemennek, annyira kell az ember. Nem lenne jobb egyenes gerinccel csinálni, mint ez a sunyiskodás?
2023. márc. 18. 10:10
 5/15 A kérdező kommentje:

Ismerem a gondolkodásukat, közel 3 évig dolgoztam ott. A volt főnököm nagyon elkötelezett, nem tartaná helyesnek, hogy ha úgy alakul 2-3 hónapra visszavetessen. Ő rendes fazon (ellentétben a feletteseivel), de azt mondja, amit kell, ha nem is teljesen ért vele egyet. Nem menne miattam, sem más miatt szembe a cég nézeteivel.

Amúgy szerinted ha tapasztalt hazudozó lennék, ekkora gondot jelentene ezt elintézni? :D Általában nem érdemes kamuzni, rosszabb hazugsággal lebukni, mint egyből a fájó igazat elmondani. Itt viszont az igazság sajnos nem játszik. Kereshetnék 3. opciót munkahelynek, de az említett cégnél magát a munkát is szerettem, így nagyon gyorsan telt vele az idő. Igazából minden jó volt, leszámítva az akkori társaságot.

2023. márc. 18. 11:08
 6/15 NTBS ***** válasza:
100%
Ha úgy is külföldre mész, akkor itthon ne válts. Ha nem jön be, akkor ott a régi céged.
2023. márc. 18. 11:45
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Pár hónapra alapból nem váltanék, több a macera vele mint amennyit nyersz.

Ha meg ráadásul még szar is volt a hely akkor különösen nem mennék vissza.

2023. márc. 18. 11:56
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én őszinte lennék és megkérdezém, hogy megfelel-e ha csak 2-3 hónap, esetleg egy évre maradok. Egyébként ha az utóbbi és még az is lehet, hogy tovább húzódik, már nem is olyan rövid táv. Ők megfontolják. Ha nemet mondanak, akkor neked is jobb, hogy nem ugrottál bele
2023. márc. 18. 12:13
 9/15 anonim ***** válasza:
55%

Mondd el, hogy külföldre akarsz menni, ha megkérdi, hogy mikor, elmondod, hogy 2-3 hónap múlva legkésőbb. Ha ezután is erősködik, hogy addig is menj vissza hozzájuk, akkor mi a probléma? Visszamész.

Milyen munkát végzel egyébként most és mi az, ahová visszahívnak?

2023. márc. 18. 16:18
 10/15 anonim ***** válasza:
82%

Minek ugrálni, ha 2-3 hónap és dobbantasz?

Én harmadszorra biztos nem vennélek vissza. Már a második alkalom is necces

2023. márc. 18. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!