Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Másnak is ennyire nehéz...

Másnak is ennyire nehéz mostanság közgazdászként elhelyezkednie?

Figyelt kérdés

Gazdálkodás-menedzsment alapszakon végeztem júliusban, rengeteg helyre jelentkeztem-jelentkezek, de általában be se hívnak sehova.

Pedig angolul felsőfokon tudok, németül középszinten. Mindkettőből van nyelvvizsga-papírom is. Önéletrajzommal hozzáértők szerint semmi problema.

Tapasztalatom nincs sok, diákmunkákat végeztem eddig, szakmait csak a kötelező gyak-ot. (ott nem nagyon volt értelmes munka)

Bp-n élek amúgy, azt hittem itt azért könnyebb lesz...

Hogy javíthatnám az esélyeimet?

2023. márc. 16. 19:54
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
Melyik suliba jártál?
2023. márc. 16. 21:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Miért nem jelentkezel egy sscbe?
2023. márc. 16. 21:54
 3/10 anonim ***** válasza:

Alapszakkal csak úgy tudnál elhelyezkedni jól kereső munkahelyre, ha 2. félévtől gyakornoki pozíciókat kerestél volna mint diákmunka és egy adott cégnél megállapodsz.

MSC mellett könnyebb gyakornoki helyet találni, BSC-hez viszonyítva nekem kicsivel több szabadidőm van. Én geográfus MSC-n vagyok, ugyanez a két nyelvvizsgám nekem is megvolt BSC után. Egy évet kihagytam MSC előtt hogy gyűjtsek egy kis pénzt, de 3 hónap után feladtam, habár az én alapszakommal alapból kevesebb munkalehetőség akadt.

Eddigi legértelmesebb döntésem volt, hogy megcsináltam BSC közben egy targoncás vizsgát, így azzal 3 héten belül raktárosként már el is tudtam helyezkedni, 8 hónapot dolgoztam targoncásként. MSC mellett most egy elég jó gyakornoki helyem van, habár már 25-öt betöltöttem, így sem fizet rosszul, a kiadásaimra elég, illetve arra hogy amit targoncásként kerestem az megmaradjon.

Ha minden jól megy államvizsga után teljes állásban dolgozhatok. Nem mondom hogy így terveztem, de a Covid időszak miatt így alakult.

2023. márc. 16. 22:19
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

0 kilóméteres vagy? Akkor gyakornoki pozikat kell először megcsípni, utána lesz rendes. Majd rájössz (ha eddig nem jöttél rá), hogy CSAK a tapasztalat számít. Ha nem hívnak be, annak az az oka, hogy tök üres az önéletrajzod, te pedig a tapasztalatodhoz képest magasabb pozikat célzol meg.

És bocs amúgy, szerintem nem vagy közgazdász. Közgazdászokat nem üzleti alapszakon képeznek, hanem mondjuk az osztatlan közgazdasági elemző szakon.

2023. márc. 17. 18:48
 5/10 anonim ***** válasza:
Most látom: tehát nincs tapasztalatod. Akkor gyakornoknak kell először menni, aztán lehet rendes állás.
2023. márc. 17. 18:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Corvinuson végeztél?
2023. márc. 17. 20:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Anno nekem is rohadt nehéz volt tapasztalat nélkül, teljesen átérzem a helyzeted. Nekem ugyan ez volt a covid lockdownok alatt, ez ilyen, ne add föl, bár 3/4 év után már biztos sok minden az eszedbe jutott.

Én a következőket tenném:

-határozd meg, mit szeretnél csinálni azok pozíciók közül, ahova könnyebb bekerülni (értsd ne MBB management consultantnak készülj egyelőre, hanem SAP könyvelőnek vagy a Józsika Logistics 2000 kft-be logisztikusnak)

-kezdj el valami rövid, pár hónapos online oklevelet a fönti területről , csinál udemy kurzusokat, legyen nyoma a cv-ben, hogy foglalkozol a dologgal és nem vagy teljesen világtalan

-csinálj egy normális cv-t, és linkedint, és professiont. Tudom, biztos szuper a CV-d, a haverod is megdicsérte, de szarban vagy, gondold át, ha kell, 25x

-Ha úgy van, menj el akár ingyen is dolgozni egy early stage startuphoz. Július óta otthon vagy, ha csak 6 hónapot dolgoztál volna, anyagilag ugyan ott lennél, és lenen fél év extra tapasztalatod, a mivel már találnál jobb munkát.

-Most, hogy nincs munkád, az a munkád, hogy legyen munkád. A munkahelyeden 8 órát dolgozol, legyen az álláskeresés is ilyen. felkelsz, és 9-től 5-ig állásokat nézel, mit levelet írsz, HR-eseket kontaktálsz, a CV-d csiszolod az adott hely igényeire. Dolgoznod kell, nem a sült galamb repül a szádba.

-menekülj előre, és jelentkezz mesterre. Akár levelezőre is, ha nem vagy biztos a dologban. Az a lényeg, hogy folyamatosan haladj előre az életben.

-Menj el egy ssc-be. Mindegy melyikbe, csak legyen nyoma, hogy voltál nagyvállalati murakörnyezetben.

2023. márc. 18. 03:49
 8/10 anonim ***** válasza:
7-es nagyon jó tippeket adott. És tényleg: ilyenkor kicsit pofánver az élet, azt hiszi az ember, hogy manager lett, amint kikerult az egyetemről. Hu, mennyire nem így működik ez sajnos...
2023. márc. 18. 07:00
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Gazd menen baromi sokan végeznek, így sajnos nagy a verseny. Vmi komolyabb gazdasági mscre nincs átjárás vele? Azért legalább egy pénzügy számvitel, vagy alkalmazott kozgazdasz, matematikai elemző vagy vmi hasonló gazdasági szakkal jobb lenne am a helyzeted.
2023. márc. 18. 16:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, könnyen elhelyezkedtem, mivel gyakornokoskodtam az egyetem mellett. Próbáld ki a LinkedInt, esetleg kérj segítséget ismerősöktől, hátha beajánlanak valahova. A tapasztalatgyűjtés eleje nehéz, utána már seniorként jobb az élet. :D
2023. márc. 19. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!