Közgazdászként munkatapsztalat nélkül nem lehet sehova elhelyezkedni? Teljesen el vagyok keseredve.
Harmadéves hallgató vagyok a Corvinuson, gazdálkodás és menedzsment szakon. Angolból szakmai felsőfokú nylevvizsgám van, így angol nyelvű gyakornoki állásokat pályáztam meg pénzügy területen. 3 napja jelentkeztem kürölbelül 10 helyre, leginkább a Morgan Stanleyhez szeretnék bekerülni. Nem kaptam sehonnan választ, csak 1 elutasítást. Nehéz volt megírnom az önéletrajozmat, mivel még nincs munkatapasztalatom, se protekcióm. Tényleg nem lehet elkezdeni a karrieremet?
Mit tennétek a helyemben? Hogyan tudnék bekerülni egy nagyobb pénzügyi céghez gyakornoknak?
20L
"3 napja jelentkeztem kürölbelül 10 helyre,"
WOW. Igen, ezt nem tanítják az egyetemen, hogy nem csettintésre történik a dolog. Legtöbb helyen átfutási idő van, vagy nem is válaszolnak.
Amúgy nekem van, hogy NÉGY hónapja jelentkeztem és mégcsak most reagált.
Amúgy, akár egy diploma sem garancia arra, hogy felvesznek bárhova. Ez nem a Kádár rendszer. Hát még, ha diplomád sincs...
Majd kijózanodsz kedves kérdező...
Menni fog ez nyugi, csak légy türelmes.10 pályázat az semmi, ennél sokkal több kell még tapasztalt senioroknak is :)
Próbáld meg a Big4-et oda minden évben tömegével vesznek fel kezdőket, akiket aztán jól ki lehet használni :)
Kezet foghatnál azzal a csajjal, aki a múltkor a gyerek topikban azon nyafogott, hogy már két hete próbálkoznak a gyerekcsinálással, de azóta csak egyszer tudtak együtt lenni, és már ebben a hónapban többször nem is lesz alkalmuk. Jó, hogy nem azt várja, hogx amint a csávója leveszi a gumit, neki már gömbölyödik is a pocakja.
Na te ugyanezt várod.
Jó egyetemre jársz, jó (reálos) szakon, szóval minden adott a karrierhez.
Közgazdász diplomával könnyű elhelyezkedni, gyakornoki helyből is sokkal több van, mint más területekéből. 3 nap alatt senki nem jelez vissza, általában 1 hét, amit kell várni, utána már le kell mondani róla.
Én 24 évesen itt állok a humános diplomámmal és azon gondolkozom, hogy milyen közgáz képzest kezdjek el, mert 2 hónapja nem találok munkát. Szóval te a lehető legjobb helyzetben vagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!