Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi idő alatt lehet munkát...

Mennyi idő alatt lehet munkát találni IT szektorban?

Figyelt kérdés
Nektek mennyi volt a legkevesebb idő, amíg találtatok? Már másfél hónapja keresem az új helyem, vannak potenciális jelöltek, de nagyon lassan őrölnek a malmok, a jelenlegi helyem pedig nagyon stresszes. Jó lenne már lelépni.
2023. márc. 16. 11:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
1-2 hónap mig lezongorazodik a folyamat + 1 honap felmondasi ido
2023. márc. 16. 11:18
 2/9 anonim ***** válasza:
14%
1 hét
2023. márc. 16. 11:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Juniorként most elvileg nehezebb, de nekem eddig nem volt problémám soha az álláskereséssel, vagyis egészen pontosan nem is nagyon kellett keresni, inkább fordítva történt meg.
2023. márc. 16. 11:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

IT szektorban nagyon gyorsan lehet új melót találni.

Nekem az utolsó 3 váltásom így nézett ki:

1. 2 hét pihenés az előző munkahely után, majd kb 1 hónap az álláskereséstől az offerig.

2. Kb. 1,5 hónap

3. 4 helyre küldtem CV-t, kettő állt velem szóba, egy helyre felvettek, összesen 37 nap.

2023. márc. 16. 12:12
 5/9 anonim ***** válasza:
84%
Hulladekabb cegekhez/poziciokra akar par nap, komolyabbakra akar tobb honap is lehet az interju folyamat.
2023. márc. 16. 12:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Na multinál van, hogy 1 hónap mire felhívnak. Sajnos nem viccelek.

Sok multinál van 3-5 kör is és persze van, hogy mindegyik között eltelik 1-2 hét. Az utolsó kör után persze a döntéshozást sem sietik el. Simán lehet 2 hónapos procedúra is. Jelentkezéstől számítva (azaz beleszámolva, hogy mennyi idő alatt reagálnak a jelentkezésedre) meg kb 3 hónap is.

Nagyon minimálisan gyorsítható ha jelzed nekik, hogy már kaptál ajánlatot más cégtől, de ez sem garancia. Nekem volt, hogy HRessel megbeszéltem egy végső időpontot, aminél tovább nem tudok várni, mert vannak más ajánlataim is. Persze már a végére értem az interjúknak náluk, de multiknál nem mindig megy gyorsan a döntéshozás.

Végül a határidő napján felhívott, hogy még nem sikerült döntést hozniuk, de ha nem fogadnám el a többi cég valamelyik ajánlatát akkor keressem fel.

Pici magyar cégnél meg 1 hét alatt simán reális.

2023. márc. 16. 13:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért tegyük hozzá, hogy most nagyon sok helyen le vannak állítva vagy legalább lassítva a felvételek szóval szerintem most lassabban.
2023. márc. 16. 14:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
IT szektorban dolgozok, budapesti multinál, nálunk február óta létszám stop van. Egyik jó barátom szintén egy másik budapesti IT multinál dolgozik, ott is hasonlóan létszám stopot hirdettek nyár közepéig, plusz a juniorokat sem rakják nyárig felsőbb pozícióba.
2023. márc. 16. 20:50
 9/9 NTBS ***** válasza:
Változó, de viszonylag gyorsan.
2023. ápr. 1. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!