Mennyi idő alatt lehet munkát találni IT szektorban?

IT szektorban nagyon gyorsan lehet új melót találni.
Nekem az utolsó 3 váltásom így nézett ki:
1. 2 hét pihenés az előző munkahely után, majd kb 1 hónap az álláskereséstől az offerig.
2. Kb. 1,5 hónap
3. 4 helyre küldtem CV-t, kettő állt velem szóba, egy helyre felvettek, összesen 37 nap.

Na multinál van, hogy 1 hónap mire felhívnak. Sajnos nem viccelek.
Sok multinál van 3-5 kör is és persze van, hogy mindegyik között eltelik 1-2 hét. Az utolsó kör után persze a döntéshozást sem sietik el. Simán lehet 2 hónapos procedúra is. Jelentkezéstől számítva (azaz beleszámolva, hogy mennyi idő alatt reagálnak a jelentkezésedre) meg kb 3 hónap is.
Nagyon minimálisan gyorsítható ha jelzed nekik, hogy már kaptál ajánlatot más cégtől, de ez sem garancia. Nekem volt, hogy HRessel megbeszéltem egy végső időpontot, aminél tovább nem tudok várni, mert vannak más ajánlataim is. Persze már a végére értem az interjúknak náluk, de multiknál nem mindig megy gyorsan a döntéshozás.
Végül a határidő napján felhívott, hogy még nem sikerült döntést hozniuk, de ha nem fogadnám el a többi cég valamelyik ajánlatát akkor keressem fel.
Pici magyar cégnél meg 1 hét alatt simán reális.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!