Van egy kollégám, mondhatni barátok vagyunk, ezért is nehéz kezelnem ezt a helyzetet. Egyszerre kezdtünk kb, de azóta szakmailag kicsit elhúztam mellette. Sokkal többet képeztem magam, több energiát raktam a munkába, stb. Egy beosztásban vagyunk, de a meetingeken felmerülő kérdésekre, vagy amikor be kell mutatni egy project állapotát, akkor 99%-ban én beszélek. Viszont amikor elkezdek beszélni, akkor ennek a kollégámnak eszébe jut valami információmorzsa, és nagyon hangosan közbeszól, vagy megpróbálja helyettem befejezni a mondatot. Borzasztó frusztráló.
Legszívesebben rászólnék, hogy "beszélek" vagy "ne vágj a szavamba kérlek", viszont extrém-pc a hely, és a managerek előtt nem mondanék ilyet. Még én jönnék ki rosszul ebből, ráadásul a jó kapcsolatunkat sem akarom kockára tenni.
Hogy lehet ezt kezelni?
2023. márc. 14. 17:06
1/8 anonim válasza:
Azt tudom tanácsolni neked,h beszélj vele kettesben. Mondd el neki,h téged frusztrálnak ezek a dolgok amiket leírtál és legyen szíves ezt a közel jövőben mellőzni. Ha nem érti meg,akkor nem tudsz vele mit kezdeni.
2023. márc. 14. 17:12
2/8 anonim válasza:
Az extrem pc nem azt jelenti, hogy egy olyat, hogy beszelek! nem engedhetsz el. Csak egyszer kell megtenned. Ha ebbol rosszul jossz ki, az a hely nem pc hanem egy sogor koma jobarat beltenyeszet.
2023. márc. 14. 17:45
3/8 anonim válasza:
Szerintem is ülj le vele beszélni és kérd meg, hogy várja meg a prezentáció végét, amikor szóvá tudja tenni az észrevételeit, mert a megszakítások nagyon zavaróak. Ezzel párhuzamosan felajánlhatod neki, hogy néha vigye ő a showt és ott megmutatod, hogy mire gondoltál és a végén teszed hozzá a megjegyzéseidet.
2023. márc. 14. 18:25
4/8 anonim válasza:
Szolj a felettesednek
2023. márc. 14. 19:02
5/8 anonim válasza:
Nagyon egyszerű. Fejezd be a mondatot, amit elkezdtél. Tegyél úgy, mintha ott se lenne.
2023. márc. 14. 23:53
6/8 anonim válasza:
... akkor átadom a szót Szabó kollégának.
2023. márc. 16. 21:11
7/8 anonim válasza:
Szerintem ezen ne stresszelj. Teljesen lejön mindenkinek, hogy kettőtök közül te vagy a kompetensebb, hagyd meg neki a fél másodperc hírnevet.
2023. márc. 18. 07:34
8/8 anonim válasza:
Tök jó, hogy a 3-as le lett pontozva pedig az a legértelmesebb hsz. A többi mint passzív agresszív és jól megalapozza a fertöző viszonyt. Nem lehet tudni, hogy azért csinálja ezt, mert gyökér vagy azért, mert nem tudja, hogy kell viselkedni.
Csináld amit a hármas mondott, ha nem segít a szép szó akkor érdemes csak extrémebb dolgokkal próbálkozni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!