Az álláskeresésit járadékot munkanapra számolják?ha 90nap jár nekem,akkor a hétvégéket ünnepeket kiveszik?
Szerintem 21 napra adják per hónap, ha nem igy lenne akkor elég magas összeg jönne ki...
Nálam még nem folyósitották, de talán huszadikáig jönni fog, viszont múlthéten igényeltem, és arra is rákérdeztem, hogy mia helyzet ha befutna alkalmi munka EFO-sként.
Annyit mondtak, hogy nem gond, jelenteni sem kell csak akkor ha egybe öt napot összefüggően meghaladná.
Szóval ez tök jó!
Lehet menni segély mellett is napi kifizetéses alkalmi melókra!
Update:
Naptári napra! (hétvégére is)
Bruttó összeg 7733 ft / nap.
Akkor van gáz, ha be voltál jelentve, de trükköztek a járulékfizetéssel, nálam most ez van és vároma TB jogviszony igazolást, mivel csak 53 napra állapították meg miközben végig munkaviszonyom volt már 7 éve.
Remélem nem kell közigazgatási pert indítanom, hanem ha beviszem nekik a hatósági bizonyítványt (tb jogviszony igazolás) akkor törli a határozatot és újrahatároz...
Amennyiben ez nem működik akkor ez egy újabb jogi zsákutca ahol a polgárt hátrány éri mások nemtörődömsége miatt...
Ami jár az jár!
"Akkor van gáz, ha be voltál jelentve, de trükköztek a járulékfizetéssel,"
Ilyen nincs. Munkaviszonyt néznek, nem számít, hogy a bruttó béredből levont járulékot továbbfizette az államnak a munkáltató vagy sem.
Nem győzöm állandóan hangsúlyozni, hogy onnantól kezdve, hogy levonta a munkáltató a béredből a járulékot (közterheket), készfizető kezesként felel érte.
A dolgozót nem érinti, hogy megfizette ezt a levont közterhet az államnak a munkáltató, vagy sem. Ha nem, attól nem érheti hátrány a munkavállalót. Sehol, semmilyen formában.
Nálad valami másról lehet szó, nem erről, hogy 7 év munkaviszony után csak 53 napra járt ellátás.
"Ilyen nincs. Munkaviszonyt néznek, nem számít, hogy a bruttó béredből levont járulékot továbbfizette az államnak a munkáltató vagy sem.
Nem győzöm állandóan hangsúlyozni, hogy onnantól kezdve, hogy levonta a munkáltató a béredből a járulékot (közterheket), készfizető kezesként felel érte."
Én meg nem győzöm számodra hangsúlyozni, hogy ez a jogszabály a közigazgatási törvényt követő és a járadékmegállapitó határozatot meghozó foglalkoztatási osztályügyintézőjét NEM ÉRDEKLI!
Amiről nincs meg a rózsaszin kiskönyved, az a munkaviszonyod a járadékmegállapitás szempontjából nem létezik!
Ha nem hiszed nézd meg a kiirt kérdésemet aztán még röhögnek is rajtam kb...
Meg kb félórán belül vagy törölve lesz vagy a fele kicenzurázva...
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1223..
"Én meg nem győzöm számodra hangsúlyozni, hogy ez a jogszabály a közigazgatási törvényt követő és a járadékmegállapitó határozatot meghozó foglalkoztatási osztályügyintézőjét NEM ÉRDEKLI!"
Persze, hogy nem érdekli, pontosan azért nem, amit én is okként leírtam.
Az álláskeresési járadék megállapításához minden munkáltató köteles kiállítani egy igazolást. A fejlécben jelezve is van, hogy milyen ellátáshoz adják ki.
Az alapján határozzák meg, hogy hány napra vagy jogosult, és milyen összegben.
Ha a kérelem benyújtását megelőző 3 évben több munkaviszonyod is volt, akkor nyilván a több munkáltatótól kapott fenti igazolásokat viszed magaddal és adod le annak a foglalkoztatási osztály ügyintézőjének, akihez az ügyed kerül.
Senkit nem "érdekel" a rózsaszín kiskönyved, a munkáltató által kiállított igazolás alapján mindent el tud dönteni veled kapcsolatban az ügyintéző.
9-es!
És a te világodban minden munkálató minden egyes papírt átad, aláirat, továbbá te mint munkavállaló bármikor eléred / utóléred a munkáltatódat illetve annak megbízottja mindíg igazat mond, és sosem hárítja magáról a felelősséget és ígérget időhúzás céljából!
Igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!