3 műszakos munka, opcionálisan 6 napos hetek, pótlékokkal együtt 415.000 forintos fizetés korrekt?
Ti vállalnátok?
Semmi egyéb kiegészítő juttatás nincs. Viszont legalább a teljes összegre bejelentve. Sajna ez már ma ritkaság.
Én nem tartom feltétlenül korrektnek, még ha 5 nap lenne és lenne 50 ezer cafeteria mondjuk akkor igen.
De a 3 műszak alapból nem egészséges.
Ja és Pest megye, nem Bp.
Fiatalon még elmegy, de akkor is csak átmenetileg.
Hosszú távon mindenképpen káros és nincs az a pénz, ami kárpótolná az elveszett egészséget!
Ezt te neked kell érezni. Én biztos nem vállalnám el úgy, hogy én csak nettó 300-at kapok 2 műszakban
Inkább belföldezek nettó 400-500-ért napi 10-12 órát, de éjjel alszok.
Nekem is valami ilyesmi jutott eszembe. Elvileg nagy szegénység van mindenhol, meg halomban áll a számla otthon, de + havi 100.000,- forint az semmi..
Egyébként szerintem korrekt. Elég sok ismerősöm van, aki gyárban dolgozik, szintén Pest megyében, és van, aki SZJA mentesen, napi 8óra /3 műszakban nem kap ennyit, maximum, ha ő is bevállalja a 4 szombatot.
Nem arról van szó hogy nem akarok dolgozni, hanem az hogy arányban van-e ez a fizetés a heti 6 nappal.
Köszönöm mindenki, tudom h nekem kell eldöntenem... szerintem nem fogadom el az ajánlatot. A hétvégéket ha túlórában és nem kötelező jelleggel fizetnék akkor igen. Ez lett a döntés
Azért azt gondolom belátod, hogy ez a pénz jóval fölötte van annak, mint amennyit ér egy betanított munka. (Gondolom nem mérnöknek mennél)
Egy gyári betanított melós, 8 általánossal 400 fölött keres. Míg egy pedagógus, felsőfokú végzettséggel alig éri el a 300-at.
Persze a kormány gyármentő program keretében milliárdokat osztogat a multiknak bérfejlesztésekre, s már úgynevezett robotadó is van, ami azt jelenti, hogy nem lehet gépekkel kiváltani az élő munkaerőt, mert sajnos van egy réteg, akik másra nem alkalmasak, így őket ez esetben segélyezni kellene. Magyarán ez a robotadó, egy proli eltartási adó, amit simán beleépítenek a termékek árába.
Míg az aluliskolázott réteg minden támogatást megkap az államtól, addig a kkv-t üzemeltető vállalkozók vagy a közalkalmazottként dolgozó pedagógusoknak csak az ígérgetés jut.
Vajon miért ér egy 8 általánost végzett betanított melós szavazata többet a kormánynak, mint a tanultabb középosztályé? Lehet talán azért, mert máshová kerülne az X.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!