Az állásinterjún elhangzott bér rendíthetetlen?
Limitált tapsztalatom van, most vagyok a második munkahelyemen, de az elsőn egy elég alacsony összeget mondtam be és adtak is ajánlatot azzal az összeggel. Kértem kb 2 hetet, hogy átgondoljam a lehetőséget.
Közben kaptam egy másik cégtől egy magasabb ajánlatot és ekkor visszahívtam az első céget, aki ennek hallatán adtak egy még magasabb ajánlatot.
A mostani munkahelyemre, amikor jelentkeztem meg egy sávot adtam meg és szerintem picit meglepődtek, hogy milyen magas számokat mondtam, így a 3 interjúkörön minden alkalommal meg kellett ismételnem a bérigényem.
2. alkalmommal már azt mondtam, hogy "Más cégeknél folytatott interjúk után inkább X összeget szeretnék kérni (teleje a sávnak amit mondtam)".
Utolsó interjúnál meg rákérdeztek, hogy mi alapján döntön és mennyire fontos a pénz számomra, ami nagyon red flag volt és furcsáltam és persze előadtam 3 mondatban egy nagyon bull shitelős szöveget és utána elmondtam, hogy a pénz is fontos. "Lehetséges nem jól lőttem be az értékem, de majd a piac beázar". Ezzel is jeleztem, hogy több helyen interjúzom.
Végül megadták a maximumot.
Ha első körben belőtted magad egy alacsony szintre, onnan elég nehéz már kiharcolni egy jó bért. Ezért jobb, ha húzod a bérigény bemondását az interjú végére, amire minden kiderül és pontosabb számot tudsz mondani. Az is jó, ha egy tól-ig határt mondasz, lehetőleg magasabbat.
Bár én jártam úgy, hogy mondtam egy tól-ig sávot 8% különbséggel. Azt mondták, hogy sajnos ez nekik sok és mondtak egy szokásos tól-ig sávot, ami az én igényem 70%-a volt. Majd mikor konkrét ajánlatot adtak, akkor a saját sávjuk alá mentek még 10%-kal...
Remélem az alap, hogy a munkaszerződésben a megbeszélt munkabér kell, hogy szerepeljen, a megbeszélt havi munkaidővel vagy munkaidőkerettel és egyértelmű legyen, hogy az a munkabér Nettóban vagy Bruttóban értendő.
(bruttót szoktak beleirni, de bármit lehet beleirni csak akkor könnyebb átverni).
Ha aláirtad a munkaszerződést akkor annak teljes tartalmát elfogadtad, onnantól nincs reklamálás...
Ezért fontos, hogy minden pontjában egyértelműen fogalmazzanak!
Ha már ennyi sincs meg, és még olyanok is vannak benne, hogy a munkáltatói jogkört, meg az utasitási jogkört vagy akár a beosztás szervezését még átruházza erre meg arra a cégre, vagy megbizóra, vagy ezek megbizottjára vagy annak bármikor módositható szolgálati utasitására, vagy működési szabályzatára, akkor azt a munkaszerződést felejtsd el!
Ezek a kis körök pont a jogérvényesités későbbi kijátszására vannak. Magyarul tisztességtelen a munkaszerződés alapból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!