Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az állásinterjún elhangzott...

Az állásinterjún elhangzott bér rendíthetetlen?

Figyelt kérdés
Ahogy szokott lenni, megkérdezték a bér igényt. Én mondtam valamit, ők mondtak valamit. Ezen a következő körben lehet dolgozni? Vagy annyi az annyi, amit az első beszélgetésnél mondanak?

2023. márc. 9. 07:06
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Annyi lesz amennyi a munkaszerződésben rögzítve lesz.
2023. márc. 9. 07:07
 2/7 A kérdező kommentje:
:’D
2023. márc. 9. 07:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát mondtál egy berigényt, annak megfelel az amit ők mondtak? Ha nem akkor mondhatod hogy márpedig neked annyi kell amennyit mondtál. Ha meg igen akkor nem értem mit pattogsz.
2023. márc. 9. 08:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Amíg nincs szerződésbe foglalva, aláírva, van lehetőség dolgozni rajta. Az viszont előfordulhat, ha nem egyezik az elképzelés, akkor nem választanak ki.
2023. márc. 9. 09:58
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

Limitált tapsztalatom van, most vagyok a második munkahelyemen, de az elsőn egy elég alacsony összeget mondtam be és adtak is ajánlatot azzal az összeggel. Kértem kb 2 hetet, hogy átgondoljam a lehetőséget.

Közben kaptam egy másik cégtől egy magasabb ajánlatot és ekkor visszahívtam az első céget, aki ennek hallatán adtak egy még magasabb ajánlatot.

A mostani munkahelyemre, amikor jelentkeztem meg egy sávot adtam meg és szerintem picit meglepődtek, hogy milyen magas számokat mondtam, így a 3 interjúkörön minden alkalommal meg kellett ismételnem a bérigényem.

2. alkalmommal már azt mondtam, hogy "Más cégeknél folytatott interjúk után inkább X összeget szeretnék kérni (teleje a sávnak amit mondtam)".

Utolsó interjúnál meg rákérdeztek, hogy mi alapján döntön és mennyire fontos a pénz számomra, ami nagyon red flag volt és furcsáltam és persze előadtam 3 mondatban egy nagyon bull shitelős szöveget és utána elmondtam, hogy a pénz is fontos. "Lehetséges nem jól lőttem be az értékem, de majd a piac beázar". Ezzel is jeleztem, hogy több helyen interjúzom.

Végül megadták a maximumot.

2023. márc. 9. 10:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha első körben belőtted magad egy alacsony szintre, onnan elég nehéz már kiharcolni egy jó bért. Ezért jobb, ha húzod a bérigény bemondását az interjú végére, amire minden kiderül és pontosabb számot tudsz mondani. Az is jó, ha egy tól-ig határt mondasz, lehetőleg magasabbat.

Bár én jártam úgy, hogy mondtam egy tól-ig sávot 8% különbséggel. Azt mondták, hogy sajnos ez nekik sok és mondtak egy szokásos tól-ig sávot, ami az én igényem 70%-a volt. Majd mikor konkrét ajánlatot adtak, akkor a saját sávjuk alá mentek még 10%-kal...

2023. márc. 9. 11:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Remélem az alap, hogy a munkaszerződésben a megbeszélt munkabér kell, hogy szerepeljen, a megbeszélt havi munkaidővel vagy munkaidőkerettel és egyértelmű legyen, hogy az a munkabér Nettóban vagy Bruttóban értendő.

(bruttót szoktak beleirni, de bármit lehet beleirni csak akkor könnyebb átverni).

Ha aláirtad a munkaszerződést akkor annak teljes tartalmát elfogadtad, onnantól nincs reklamálás...

Ezért fontos, hogy minden pontjában egyértelműen fogalmazzanak!

Ha már ennyi sincs meg, és még olyanok is vannak benne, hogy a munkáltatói jogkört, meg az utasitási jogkört vagy akár a beosztás szervezését még átruházza erre meg arra a cégre, vagy megbizóra, vagy ezek megbizottjára vagy annak bármikor módositható szolgálati utasitására, vagy működési szabályzatára, akkor azt a munkaszerződést felejtsd el!

Ezek a kis körök pont a jogérvényesités későbbi kijátszására vannak. Magyarul tisztességtelen a munkaszerződés alapból!

2023. márc. 9. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!