Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit fizet a cafe frei a...

Mennyit fizet a cafe frei a dolgozóknak?

Figyelt kérdés
Gondoltam a nyáron elkezdtem másod állásnak, hamár van barista végzetségem és érdekel mennyi az órabér.
2023. márc. 6. 12:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%
kerdezo nem erti hogy HAVI bert irunk nem pedig ORABERT
2023. márc. 6. 20:27
 12/20 anonim ***** válasza:
15%
bizony nehéz becsúkni a tárcát fizetés után.
2023. márc. 6. 21:45
 13/20 anonim ***** válasza:
49%
persze hogy nem érti azért dolgozik a mekiben.
2023. márc. 6. 21:46
 14/20 anonim ***** válasza:
17%
szánalmas
2023. márc. 7. 00:42
 15/20 A kérdező kommentje:
Jó h órabért kértem 😂 szövegértes nem megy csak a fölös mellé beszélés és beszólás
2023. márc. 7. 01:56
 16/20 anonim ***** válasza:
69%
osszad le a havit orara, borzaszto nehez
2023. márc. 7. 14:29
 17/20 anonim ***** válasza:
53%
Eltér annak fényében hogy teljes- vagy félállásba vagy bejelentetve, illetve van havi bónusz és borravaló rendszer is.
2023. aug. 30. 23:40
 18/20 anonim válasza:

[link]

tessék, itt van minden, amiről tudnod kell. két kattintás, nulla kommentháború :)

2024. febr. 25. 17:31
 19/20 anonim ***** válasza:

Sajnos nem fogsz egy egységes összeget kapni, sem találni online, mivel üzletenként is teljesen eltérő. A reptéri kávézók alap órabére magasabb az idegennyelvi bónusz miatt, illetve néhány üzletben (az amúgy is ingadozó nagyságú) borravalóban még nagyobb az eltérés a nem azonos bankkártya terminálok miatt. Van ahol adható rá borravaló, van ahol csak készpénzes lehetőség van. (Ahol nem, ott 30 órásként kb 10-15.000 vihető haza)

A havi bónusz (már ha évi 2-3 alkalommal van) fejenként 5-10.000 forintra jön ki (20-40 óra).

Ezt a fenti kettőt a diákok, EFO-s bejelentettek és próbaidősök vagy megkapják, vagy nem, így az üzleten belül szétosztott bónusz/borravaló ennek függvényében is változik.

Műszakpótlék van, már olyan üzletekben ahol este is nyitva vannak, ez dob mondjuk a legtöbbet a végeredményen.

Mivel többnyire ember hiány van, sok helyen több órát dolgoznak mint a bejelentett, ez nyilván túlórában számolódik el, jobb alapbéren.

Ha 24 órán belül ugrasz be valaki helyett az dupla bér, plusz más üzletben is van lehetőség helyettesítésre.

1 év után magasabb az alapbéred is.

25 alatt SZJA mentes vagy, az is befolyásoló tényező.

Napi bejelentés kevesebbet fizet jelentősen.

Másodállásnak biztos van valami kiskapu hogy ne vonják 2 helyről is a Tb-t például, ennek is érdemes utána nézni.

Szóval ha érdekel, szívesen írok bruttó bért, de sajnos semmi értelmét nem látom, mert 1-1 hónap között nekem a Freinél volt 80-90.000 Ft eltérés is akár, abban amit haza vihettem.

Nettó így többnyire 210-270 között mozgott, az átlag valahol a 230 körül lehetett.

2024. márc. 13. 10:28
 20/20 anonim ***** válasza:

…és utolsó gondolat; #7-nek abszolút igaza van, a franchise üzletekben tényleg jobban megfizetik az embert, ez pedig üzemeltetőtől függ valóban.

Illetve ha lehetőséged van diákként dolgozni, érdemes utána nézni milyen szövetkezeten keresztül mennyi vihető haza, mert határozottan rugalmasabb, többnyire akkor mész amikor akarsz/tudsz, természetesen a fentebb íratakat (borravaló, bónusz) érdemes mérlegelni.

A Frei oldalán én ezeket személy szerint nem találtam meg sose leírva, bár az állásinterjún is vagy elmaradtak információk (esetekről amikor nem kapsz borravalót, mint pl próba idő, vagy hogy a bónusz amit minden hónapban ígértek, tényleg örültünk ha évi 2-3 alkalommal elérhető volt)

Év végi bónusszal hasonlóan “bőkezűek”, 1-1 az üzletvezető szerint arra érdemes barista pályázhatott érte, és (végül sose tudtuk meg mi alapján) vagy kapott, vagy nem.

Előző voltam.

2024. márc. 13. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!