Ha alkalmasnak találnak a pozícióra, és szívesen dolgoznának velem, de nem voltam szégyenlős a bérigény tekintetében, akkor mire számíthatok?
Lehet, hogy kicsit fölélőttem a bérigényt a tapasztalatomhoz képest. Mi van ilyenkor, ha egyébként alkalmasnak találnak? Visszahívnak majd valamilyen ajánlattal, vagy kioffolnak emiatt?
IT terület, medior fejlesztői pozíció.
A nem voltam szégyenlős alapján nehéz megmondani.
Ha nagyon nagyon magas a bérigény akkor valszeg dobnak, hiába vagy jó.
Ha magasabb mint amit ők gondoltak de mondjuk kb 100-150 ezerrel lőttél fölé mint amit ők gondoltak akkor vagy megadják vagy egyezkednek veled.
De ez nagyon cég függő és nem igazán lehet általánosítani.
Tudom, hogy nincs szabályozva, inkább csak vélemények/tapasztalatok érdekelnének.
Egyébként nem olyan vészesen lőttem túl, tájékozódtam előtte, és a pozícióhoz tartozó teljes bérsáv közepét adtam meg. De még csak épp most lépek át medior szintre, és talán az alsó fele lenne még reálisabb.
Remélem, hogy nem ezen fog múlni a dolog.
Ha durván fölélőttél annak, amit ők gondolnak, akkor nem fognak visszahívni, mert tudják, hogy nem tudtok majd megegyezni. Felesleges idővesztegetés lenne adminisztrálni egy ajánlatot vagy alkudozni a béren.
Ha csak kicsit mondtál túl sokat, és te vagy a legjobb jelölt, akkor valószínűleg tesznek majd egy ajánlatot az általuk kigondolt számmal, esetleg visszahívnak bértárgyalásra, hátha meg tudtok egyezni egy mindenki számára kedvező ponton. Ez már cégről cégre változik, hogy mennyire rugalmasak.
Sokat számít az is, hogy Te mennyire vagy jó jelölt, illetve a többi jelentkező mennyire tetszett nekik, és ők mit kértek. Ha egy jó jelölt jelentősen alád licitált, akkor lehet, hogy már a te magabiztos, esetleg indokolt számod is hátrasorol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!