Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem tudok ehhez kérdést?

Nem tudok ehhez kérdést?

Figyelt kérdés

Van egy fiú barátom, jelenleg egyetemista, emellett dolgozik és 400 körül keres. Folyamatosan arról panaszkodik, hogy milyen keveset keres és majd a jövőben a 600-1 milla is milyen aprópénz lesz, mert ebből lehetetlen megélni.

Borzasztóan fel tud ezzel idegesíteni, mert én tanárnak tanulok és tudom, hogy pénz szempontjából mi vár rám.

Ő albérletben lakik én koliban.

Nem szeretném kibeszélni vagy hasonló csak őszintén érdekel a ti véleményetek erről és a fizetésekről mert engem már tényleg kiakaszt azzal, hogy így nincs pénze, úgy nincs pénze, miközben mindennap gyorsétteremben eszik és más készételeket kajál mert ő neki nincs kedve boltban vásárolni és tízezreket költ ivásra.

Azt mondta, hogy ő egy héten kb 60 ezret költ és nagyrészt ételre.

Én, ha csak az ételt nézzük, egy héten kb 10-15 ezret költök, ha a koliban vagyok.

És erre azzal jön, hogy csak azért mert "20 kiló vagyok"

(Teljesen átlagos, normális testalkatú vagyok)

Egyébként ő valamilyen programozó/infos dolgot csinál, ezekhez egyáltalán nem értek.

Ezekkel annyira ki tud akasztani és már meg is mondtam neki, de ugyanúgy felhozza folyton és miközben TUDJA, hogy gondolkodom a tanári otthagyásán mert félek a megélhetéstől, arról panaszkodik, hogy milyen szar és kétségbeejtő lesz 600-1 millió körül keresni és éhen fog halni....

Nem feltétlenül várok hozzászólásokat, egyszerűen jó volt kiírni magamból.

2023. márc. 5. 01:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez még akkor is idegesítő ha jól keres a másik.

Én programozó vagyok, ha valaki hasonló területen kijelenti hogy ő éhen fog halni meg nincs semmire pénze akkor kiröhögném.

Én azt javaslom hogy legyen erről egy komoly beszélgetésetek. Az egy dolog hogy felelőtlenül költekezik amivel később szívni fog, de az, hogy panaszkodik egy normális fizuról úgy hogy tudja hogy a másikat zavarja az még nagyobb gond

2023. márc. 5. 01:37
 2/13 anonim válasza:
100%
Nem tudok ehhez választ
2023. márc. 5. 02:32
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki a saját szintjén nyomorog.
2023. márc. 5. 05:12
 4/13 krwkco ***** válasza:
100%

A leírtak alapján nem tud gazdálkodni a pénzzel, mert ha havi 250 körül költ élelemre + albérlet, akkor a teljes fizetését elkölti. És még miből vesz ruhákat, közlekedés, stb?

Az pedig, hogy a pénzügyi véleményével rendszeresen megpróbál lenyomni, jellemhibára utal.

Szóval óvatosan kellene vele hosszútávra tervezni. Persze lehet, hogy egy együttéléses kapcsolatban meg fog változni.

2023. márc. 5. 05:23
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen 10 milliós fizetésből is csak rinyálgatna.

Rá kell hagyni.

2023. márc. 5. 06:44
 6/13 anonim ***** válasza:
9%
Nekunk kettonkre heti 30 szokott lenni a nagybebasarlas... Ebbe kaja pia vendegvaro minden bnne van
2023. márc. 5. 07:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell vele barátkozni. De a tanári pályát meg mielőbb ott kell hagyni, mert különben tényleg éhen halsz.
2023. márc. 5. 07:46
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

Figyu, az a helyzet, hogy tényleg kevés a 400 is. Nyílván éhenhalni nem fog, ezt ő sem gondolja komolyan. De 400-ból egyedül egy lakást bérelve tényleg nem nagyon lehet félrerakni.

És most ne értsetek félre, nyilván lehet, de ha ő úgy boldog, hogy nem marad semmi pénze, de iszik meg étteremben kajál, akkor csinálja ezt. (Gondolom még nagyon fiatal...)

2023. márc. 5. 07:55
 9/13 anonim válasza:
100%
Hát nézd, ki hogy akar élni. Én is egymillió fölött keresek, de jól is élek, csak márkás, minőségi, új dolgaim vannak. Lehet tesco májkrémen élni és Techniks TV-t nézni, de nem muszáj.
2023. márc. 5. 08:13
 10/13 anonim ***** válasza:
93%

"Borzasztóan fel tud ezzel idegesíteni, mert én tanárnak tanulok és tudom, hogy pénz szempontjából mi vár rám."

Akkor miért csinálod? Lesz valaki, aki eltart majd, hogy úzhesd a hobbidat? Mert mapaság a tanári pálya az hobbi és nem megélhetés. És ez egészen addig így is marad, amíg lesznek olyanok, akik jelentkeznek a tatítóképzőre és hajlandóak gombokért dolgozni.

És bocsánat, de a 400 manapság egyáltalán nem számít soknak. Egy ember havi kajája simán 70-80 ezer, ha albérletet, rezsit, kaját, közlekedést, ilyeneket összeadod, alsó hangon 280 körül van egy embernek, és akkor még nem számoltam szórakozást, nyaralást, meg ugye félre is kéne tenni.

2023. márc. 5. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!