Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » 70mm-es panel lakásba, 2,4 és...

70mm-es panel lakásba, 2,4 és 5Ghz-n melyik csatornát ajánlanátok a routeren? Még részletezem a kérdést.

Figyelt kérdés

70mm a lakás, az egyik sarkában van a modem (ezt csak modemként használom), itt van a TP-Link Archer A6 AC1200 Routerem is. Nem a legpraktikusabb hely, jobb lenne a lakás közepén, de itt fér el kényelmesen. Egyelőr nem szeretném áthelyezni, majd talán beüzemelek egy másik routert jelismétlőnek.

Van egy Xiaomi Mi A3 mobilom. Ez folyamatosan ledobálja magáról a wifit, vagy megmarad a hálózat de azt jelzi hogy nincs rajta internet. Közben az asztali gépen ami a modemre van dugva van net.

Lecseréltem már a routert, próbáltam a modem wifijéről, resetáltam a modemet meg a routert, kihívtam a Vodafoneos szakit és kicseréltettem a modemet meg kérdezgettem mi lehet a baj.

Tegnap több időm volt a dologra. Javasolták hogy nézzem meg milyen Channelen van a többi lakó a házban (sok bitang erős jel an, bezavarhatnak). 5GHz-n 36 és 48 channel között tud a routerem. 48-on nncs senki, azt állítottam be. Most nem a net szakadt meg hanem ledobált a hálózatról.

2,4Ghz valamiért alapból stabilabb. Itt 1-13-ig tudok channelt választani. A 13-ast választottam, azon nincsen senki. Leszedtem egy wifi analizert, ami értékeli a különböző channeleket. Össze-vissza változik az értékelés, nem értem miért. Most a 2,4GHz-n 13-as chhannelnek nagyon rossz értékelést ad. Pedig csak én vagyon ezen a csatornán. Nem értem, nincs semmi indoklás. Ha csak én használom ezt a csatornát akkor miért ad neki alacsony értékelést?

Közben azt is olvastam hogy a Xiaomi mi A3 nem tudja kezelni a WPA2-PSK biztonsági beállítást, átállítottam sima WPA-PSK-ra. Azért kételkedem abban hogy ez megoldja a gondot mert annó full kikapcsoltam a jelszavas védelmet és akkor is ledobált.

Alapból már végképp nem tudom mi lehet a gond. Csak egy stabil wifi hálózatt szeretnék amin nem szakad meg a net 2 percenként akkor is ha ott ülök mellette. Vagy ha nem a net szakad meg akkor ledob a hálózatról és vissza se lép, hiába van automatikus csatlakozás beállítva.

Az asztali gépemen, ami vezetéken van csatlakoztatva a modemhez. Mától a routerhez van vezetéken csatlakoztatva. Semmi baj nincs.

Komolyan mások is ennyit baszakszanak azzal hogy legyen otthon stabil wifi meg internet? Nem vagyok egy műszaki ember, de el sem tudom képzelni hogy egy 70 éves pár mit összeszenvedhet ezzel.

Lehet le kéne cserélnem a telómat? Vagy routert? Bár a routerból már próbáltam a modembe épített wifit használni, meg próbáltam egy csak 2,4GHz-t tudó olcsó routert. Ugyanez a hiba előjött.

Mikor a családnál voltam karácsonykor pár napig, akkor stabilat rajta voltam a wifin. Igaz, ott nincs ilyen rengeteg hálózat ami bezavarhat.

#router #telefon #hálózat #Xiaomi #wifi #Sötét vagyok én ehhez mint Pákó a Skinhead fesztiválhoz.
2022. febr. 28. 11:05
 1/4 A kérdező kommentje:
JAh és úgy dobál le a hálózatról, meg úgy megy el a net a hálózaton hogy fél méterre van a telefon a routertől a dolgozó asztalomnál.
2022. febr. 28. 11:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez az app rosszabb mint az asszony. Mindig annak a channelnek adja a legrosszabb értékelést amit kéválasztok.ű Szóval ez a kérdés megválaszolta magát. Ha van valakinek tippje miért szar a hálózatom akkor örömmel veszem az ötleteket.
2022. febr. 28. 11:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Így állítsd be: [link]
2022. febr. 28. 11:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi, de ha automatikusra állítom a csatorna kiválasztást, akkor valamiért azt választja ki amit az összes szomszéd használ. Ezért kezdtem el manuálisan beállítani, mert lehet hogy a túlzsúfolt csatorna okozta a problémát.

A WPA2/WPA3 nem jó mert a telót csak sima WPA-t tud kezelni.

Wifi6-ot nem tud a router.

Azt vettem észre hogy 2,4GHz-n stabilabb szóval most még az 5GHz-t sem használom.

A csatorna sávszélesség 2,4GHz-n (amit most használok is) nekem "auto"-n van. A 20MHz elvileg azéért jobb mert nem zavar be a szomszédoknak? A csatorna sávszélességet már égképp nem tudtam eldönteni, ezért is hagytam a routerre a döntést.

2022. febr. 28. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!