Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek dolgozzak vagy...

Szerintetek dolgozzak vagy tanuljak?

Figyelt kérdés

Szerintetek mi válasszak? Van egy mély- és útépítési tervezési vállalkozása édesapámnak, amelyben jelenleg is dolgozok. Azonban ez engem nem annyira érdekel, nem tudom magam hosszú távon a tervezésben elképzelni magam így fiatalon. A swietelskynél voltam interjún és valószínűleg felvennének, de nem tudok dönteni, hogy a segítsek a saját vállalkozásban vagy inkább menjek el tapasztalatot szerezni más céghez. Kicsit bonyolítja a helyzetet az, hogy jelenleg egy építőmérnök bsc diplomával rendelkezem, de szeretnék tovább tanulni és jelentkeztem is msc képzésre, de a tanulást nem támogatja a cég ahova interjúztam, csak ha édesapámnál maradok akkor van lehetőség rá.

A végső kérdésem az lenne, hogy melyik a jobb? Saját vállalkozás és tanulás egy mesterképzésen, de nem szeretem azt amit csinálok vagy elmegyek kivitelezésbe dolgozni ahova felvételiztem, de nem tanulok tovább.

2023. márc. 3. 21:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Apádnak mi a véleménye? Mármint biztos azt szeretné, hogy vele dolgozz, később vedd át a céget... de ha elmondod neki pl., hogy tanulnál tovább, és amíg nincs meg a msc, addig nála dolgozol, akkor ahhoz mit szól? Mert én ezt csinálnám, de csak akkor, ha apám nem sértődne be ezen.
2023. márc. 3. 21:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Ő teljesen támogat a tanulásban és szeretné, hogy nála dolgozzak, de én érzem azt, hogy nem teljesen ezt szeretném csinálni. Én is vállalkoznék, de valahogy engem a kivitelezés jobban vonz, mint a tervezés. Ez a dilemma.
2023. márc. 3. 21:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem dobos be faternak, hogy téged ez volna jobban, és szeretnéd vele átszámolni a matekot, hogy ebbe az irányba tud-e lépni a cég. Felvenni pár kivitelezőt, aztán elkezdeni kisebb munkákat bevállalni. Itt te felesben tervezel és csapatot irányítasz. Aztán kiderül, hogy el tud-e menni a cég ebbe az irányba, illetve vállalkozóként neked tetszik-e ez?
2023. márc. 4. 08:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Cégtől függetlenül írom inkább altalanossagban. Majd ha elmesz pár évre kivitelezni , és egész nap a kétes minőségű munkaerovel fogják tőled a maximális termelést elvarni majd gyorsan változhat a véleményed. Főleg majd egy olyan alvallakozoval akinek az emberi azt sem tudják melyik a lapát eleje és sunyiban megivott szesztől majd még napi 5 x el is küldenek a francba. De hat mivel munkaerőhiány van és nincs más úgyse fogják tudni lecserelni őket, sőt inkább majd cégen belül is téged baxogatnak napi 5 x hogy miért nem haladtok jobban. És majd ha kozel a határidő majd még ez megy szombaton is. Jó lesz !
2023. márc. 4. 10:17
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!
2023. márc. 4. 15:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Csináld meg az msc-t mindenképp. Ha mégis tervezés lenne belőle ahhoz erősen ajánlott. De ha kivitelezésben maradsz ahhoz sem hátrány. Teljesen szerencsés helyzetben vagy, hogy tudnál nyugodtan tanulni és annyit dolgozni mellette amennyi belefér
2023. márc. 4. 21:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Kivitelezeshez elég a bsc is, felelős műszaki vezetőihez nem kell msc. Oda inkább a szakmai tudásod kívül kell egy jó kiállás illetve erős vezetoi hajlam.
2023. márc. 5. 10:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ha jól érzem a válaszokon, mindenki azt mondja, hogy inkább még tanuljak, ha megtehetem.
2023. márc. 6. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!