Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem lehet hazamenni munkaidő...

Nem lehet hazamenni munkaidő végén?

Figyelt kérdés
Egy irodában dolgozunk, a munkaidő mindennap 9-18 óráig tart. 18 órakor mindenki szedelőzködik és megyünk haza. De tegnap a főnök azt mondta, ez nem lesz rendszer, nem lehet hazamenni 18 órakor a munkaidő végén, majd ő megmondja meddig kell maradni. A munkaszerződésemben a fenti munkaidő szerepel. Ha valaki tovább marad, nem fizet ki, lecsúsztatni nem lehet. Mit tehetünk?

2023. márc. 3. 17:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Kéred hogy adja írásba a túlóra elrendelését, ha nem teszi akkor 6-kor lelépsz.
2023. márc. 3. 17:40
 2/15 anonim ***** válasza:
18%
Etessétek a trollt.
2023. márc. 3. 17:44
 3/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyok troll, valós eset sajnos. A főnök azt mondta, az a baja, hogy fél 7kor nem talál senkit az irodában és lenne még feladat és aki nála dolgozik, az vegye fel a ritmust és dolgozzon sokáig.
2023. márc. 3. 17:45
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez a tipikus munkahely amitől menekülni kell, keress jobb munkahelyet
2023. márc. 3. 17:46
 5/15 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk elég laza az időbeosztás, lényegében reggel 8-11 között bármikor bemehetek dolgozni, viszont 9 órát szoktam benn maradni. Van nálunk afféle "kötelező túlóra", ha azt mondja a csopvez hogy 9-re legyen bent mindenki és este 8-ig ott leszünk, akkor ott leszünk. Határidős melókat szeretjük idő előtt befejezni, ez teszi lehetővé hogy rugalmasabb legyen a munkakezdés ideje.

Én szeretem a munkahelyem, a főnökkel is elégedett vagyok, más sem panaszkodik ez miatt. Szerintem teljesen kompromisszumképes rendszer.

Ha mindennap benn akar tartani + 1 órát az kicsit depresszív hangulatot idézne elő, ha nincs meg a kompromisszum a dolgozók és a munkáltató között az komolyan aláássa a munkahelyi morált.

2023. márc. 3. 17:47
 6/15 A kérdező kommentje:
Minden csapattag 8 előtt bent van, nem késünk, később nem lehet jönni, nem rugalmas a munkaidő kezdés esetén, csak a végzésnél: rugalmasan hosszú.
2023. márc. 3. 17:49
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Felállok és hazamegyek. Ha fizikailag nem enged haza, akkor meg előveszem a telefonomat és hívom a rendőrséget.
2023. márc. 3. 18:10
 8/15 anonim ***** válasza:
91%

#1,#7

Akkor kreál egy indokot és másnap már nem kell jönni. Az ilyen kretén nem fog jópofát vágni ahhoz, hogy te próbálod őt sarokba szorítani.

2023. márc. 3. 18:15
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
ilyet ott kell hagyni
2023. márc. 3. 18:56
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Felállsz,kimész és csa. Ilyen nincs,nekem 4-ig van munkaidom,soha 1p-nél többet nem maradok mert megtehetem.
2023. márc. 3. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!