Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az IT üzemeltetésben mindenütt...

Az IT üzemeltetésben mindenütt embertelen a munkaidő?

Figyelt kérdés

Jelenleg fejlesztőként dolgozom és gyakran unom.Elmennék valami nagyobb céghez üzemeltetésre, persze seniorba, mert én már tudom a kódokat elemezni.

Voltam is interjún, fizetésben nem lenne rossz, habár csak kicsivel több, mint a mostani.Viszont a munkaidő, az valami embertelen.

Éjszaki készenlétet is vállalni kellene, felcsöröghetnek hajnali 3-kor is akár.

2023. febr. 24. 17:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mindenütt erről van szó. Az IT-ban az a szép, hogy folyamatosan működik, vasárnap hajnal 2-kor is tudsz részvényekkel üzletelni vagy HD-ban masztizó transzit nézni, de ha valami bedöglik, elvárás, hogy pár percen belül újra működjön, mert kifizették a megrendelők az irreálisan magas árat a félistenként tisztelt fejlesztők hellyel-közzel összetákolt ganajáért, ezért cserében pedig lennének elvárásaik.
2023. febr. 24. 20:47
 2/4 anonim ***** válasza:
93%

Gondolom ilyen millió körül lenne alsó hangon a fizu.

Ismered azt a mondást, hogy valamit valamiért?

2023. febr. 24. 21:38
 3/4 A kérdező kommentje:

2#

Több, mint a mostani fejlesztő fizetésem, de nem annyival,hogy hanyatt dobjam magam.

Meg, én nagyon hozzá vagyok szokva ehhez a szabad élethez, kvázi kötetlen munkaidőm van.Reggel 8 előtt sohasem kelek fel.

2023. febr. 24. 21:59
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Te teljesen vakon dolgoztál eddig fejlesztőként? :D

Mondd neked valamit az a mozaikszó, hogy SLA? Support jellegű munkáknál bizony szokott lenni ügyelet, nem csak üzemeltetőként, de fejlesztőként is. Nekem is volt fejlesztőként olyan munkám, ahol bizonyos eseményeknél (Kb. éve 1x) két hetes non-stop ügyelet volt, bármikor hívhattak, az éjszaka közepén is. Persze ez csak elvi lehetőség volt, gyakorlatban sosem hívtak éjszaka, de reggel 7-kor igen, azt sem tudtam, hogy hol áll a fejem.

2023. febr. 25. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!