Raknátok az önéletrajzotokba képet?
Én raktam.
Manapság eléggé elvárt, de természetesen nem kötelező
Ha nincs implicit kikötve, hogy fényképest várnak, akkor mindegy. Elég sok embert felvételiztetek, és azt kell, hogy mondjam, hogy teljesen mindegy. Soha nem számított, hogy van e fotója vagy sincs, nem az alapján dől el, hogy behívjuk e.
Főleg azért, mert az emberek egy része képes az önéletrajzba is olyan képet tenni, ami alapján sosem ismernéd fel (hello, ez nem társkereső!), így aztán kb nem is lehet sok mindent levonni belőle.
Ha mégis teszel képet, akkor arra figyelj, hogy többet lehet egy rossz képpel ártani, mint amennyit a kép hiánya jelent (ami egyáltalán nem gond). Semmiképpen ne valami nyaralós (bulizós) kép legyen, ha csak nem pultosnak jelentkezel éppen (találkoztam már ilyen fotóval). Nem kell elmenni előtte fodrászhoz, sminkeshez, és nem kell agyonretusált kép. Egy egyszerű háttér előtt lőtt professzionális fotó a legjobb.
Nekem évek óta nincs fotó az önéletrajzomban. Minek? Nem olyan munkákra jelentkezek, ahol ügyfelekkel kellene közvetlen beszélni. Nem is várják el a fotót a legtöbb helyen.
De ha mégis kíváncsiak rá, LinkedIn-en ott a fotóm, megnézhetik.
Nem. Nem is jelentkeznek olyan helyre, ahova fenykepes oneletrajzot varnak el.
Pofára megy a felvétel?!
Nezzek meg az oneletrajzot, ha az alapjan szimpatikus vagyok hivjanak be. az allas interjun ugy is latjak, hogy nezek ki.
Egy HR-es ismerősöm mindta, meg se nézik az olyan önéletrajzokat, ahol nincs fénykép.
Mivel nem akarom, hogy olvasatlanul a kzkába menjen, rakok bele képet.
"Egy HR-es ismerősöm mindta, meg se nézik az olyan önéletrajzokat, ahol nincs fénykép."
Én meg HR-es vagyok, és marhaság.
Biztos akad olyan cég, ahol ez alapján válogatnak, de a többséget nem érdekli
En soha nem akarnek olyan cegnel dolgozni, ahol ra se neznek CV-re foto nelkul.
A fenykep egy dologra alkalmas: eloiteletek gerjesztesere, semmi masra. Ha tetszik az oneletrajzom, akkor hivj be es nezd meg az arcom. De nehogy mar forditva mukodjon ez!
Proli munka lehet csak az, amire foto kell, mert ott kb csak az alapjan dontenek, nem is olvassak el, hogy mi van az oneletrajzban.
HR-esként még tudok mondani pár ilyen legendát:
- ha X helyen végeztél rá sem néznek
- ha X helyen dolgoztál azonnal kidobják
- ha nincs fotód kidobják
- ha nem vagy jó csaj/pasi kidobják
- ha nincs MBA-d rá sem néznek
- ha tetoválásod van azonnal kidobják
- ha kopasz vagy azonnal kidobják
Meséljek még, hogy az évek alatt hány és hány olyan legendát hallottam, ami alapján azonnal kidobják, miközben a sikeresen pályázók 90%-a minimum 1, inkább 2 "azonnal kidobják" kategóriába beleesik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!