Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bértárgyalás kérése a lenti...

Bértárgyalás kérése a lenti feltételek mellett lehetséges?

Figyelt kérdés
Az én munkám a szerződésem szerint személyi asszisztens a Dél-Alföldi régióban egy IT cégnél. Kissé furcsa szituációba ütközöm amikor a bértárgyalásomat tervezem. Ugyanis a munkám nem tesz ki napi 8 órát és ezt tudja a felettesem is. Kértem párszor (miután láttam, hogy nincs több dolgom), hogy módosítsuk a szerződésem 4 órásra és akkor én is tudok másfelé is bedolgozni. A válasz az volt, hogy nem szeretné, de akkor ad még feladatokat. Nos ez megtörtént, de ezek megint olyan dolgok amikkel nem jön össze a 8 óra. Én inkább úgy látom, hogy alapvetően azért vagyok én jó neki (nem mindig a cégnek), mert vannak dolgok amikhez nincs kedve (pl memók írása, úgy hogy nem voltam ott) vagy egyszerűbb lepasszolni nekem és olyankor akár vigyázhatok a gyerekére is (bár ez egy éven belül 2x fordult elő) vagy ha érkezik valamely rokona akkor én itt szóval tartom. Továbbá bevásárolhatok a céges hűtőbe, vagy átírathatom a kocsiját...Ez utóbbival nem az a baj, hogy át kell íratnom, hanem, hogy ki is fizethetem, mert ő elfelejt rá pénzt adni, persze utólag rendezzük, de azért én várok a saját pénzemre...Ezzel szemben viszont ha pl 3 napig beteg vagyok akkor home office van és nem TP, vagy el kell intéznem valamit akkor azt nem feltétlen kell ledolgoznom. A lényeg, hogy mindezért 235 eft nettó fizum van és semmilyen cafetéria....a piac az piac, a kenyeret nekem sem azért adják, hogy mennyit ér nekem, hanem x összegért. A fentiek függvényében, Ti mennyit és hogyan vagy egyáltalán kérnétek fizetésemelést? vagy inkább keresnétek másik állást? Válaszaitokat köszönöm előre is.

#IT #bértárgyalás #Dél-Alföld #személyi asszinsztens
2023. márc. 1. 11:32
 1/3 anonim ***** válasza:
71%
A fizetésemelés kérésnek egyik sarokpontja, hogy meg tudd indokolni, mit tettél le az elmúlt időszakban az asztalra és mit fogsz tudni letenni, ami többet ér a cégnek, mint előtte. Mivel nálad ez így kb. a semmi kategória, max az inflációra hivatkozva kérhetsz valamennyit. De azt meg te kell lásd ilyen bennfentesként, hogy mi a szokás a cégnél.
2023. márc. 1. 12:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, pontosan az amit az első mondatodban írtál, az ok amiért még nem kezdeményeztem ezt a lépést. Ígéret volt eddig is, de nem hozta a várt többletet, itt munkára gondolok. Jelenleg is az van, hogy akkor próbáljuk meg azt, hogy ebbe és ebbe tudnál még segíteni, de most az, hogy megmutatkozzon, hogy "ebbe" mennyire fogok tudni beválni az ő meglátása szerint és fizetést emeljen....hát nem szeretnék még fél év próbaidőt, holott több mint egy éve itt vagyok...de amúgy természetesen igazad van.
2023. márc. 1. 13:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Vedd lazábbra a munkát és keress állást máshol. Ha kapsz lényegesen jobb ajánlatot, akkor elgondolkozhatsz a váltáson, nértárgyaláson is fel tudod majd hozni, hogy a fizetésed alacsonyabb a piaci árnál és vannak más lehetőségeid.
2023. márc. 1. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!