Ha nem töltöm ki a felmondási időt, akkor érhet bármiféle retorzió?
Hat eve dolgozom a cegnel, az elmult harom evben teljes home office, most atalltunk hibrid uzemmodba.
kertem, hogy adjanak egy kis idot az atallasra, mert tudtukkal es beleegyezesukkel elkoltoztem az orszagbol, de ragaszkodnak, hogy bejarjak.
ez nekem eleg nagy anyagi veszteseg lenne, ezert gondoltam az azonnali felmondasra

volt hivatalos munkaszerzodes modositas.
most sem azzal van bajom, hogy heti ketszer be kell jarni (bar ha megveszek sem ertem mi ebben a haszna a cegnek...)
Kertem, hogy 2 honappal toljuk el, mert fix berleti szerzodesem van es nem kapom vissza a penzt
ennek ellenere ragaszkodnak hogy jarjak be ami viszont megint csak sokba kerul, hiszen egy masik orszagban lakom most

Hogyha most módosították a szerződést amit nem fogadsz el, akkor erre hivatkozva azonnali hatállyal felmondhatsz. Ellenkező esetben a felettes jóindulatától függ.
Hogyha nem töltöd ki a felmondási időt, akkor perelhetnek.

Ismét adott a kérdés, ezt miért nem tudod megkérdezni a főnöködtől?
De tényleg.
Elmondod neki, hogy ez van, buksz x ezer Ft-ot, ha azonnal be kell járnod. Amit nem akarsz, hogyan tudnának kompenzálni ezért, vagy akkor felmondasz. Persze legyen tököd hozzá, hogy beváltsd a fenyegetést, különben nem működik.
szerinted nem jartatom a pofamat?
elkuldtem a szerzodest, hogy a ket honap alatt 2500 eurot bukok az alberleten, pont lesz.rta. egy-egy beutazas az irodaba 5-600 euro.
ezt is lesz.rta
Most ket helyrol is kaptam ajanlatot. az egyik azonnali kezdes lenne, jobb ajanlat, mint a masik, ahol kivarnak a felmondast

"Ha nem töltöm ki a felmondási időt, akkor érhet bármiféle retorzió?"
Természetesen igen, ha a cég is úgy akarja és tesz is érte.
Azonnali hatályú felmondásra a körülményeid nem adnak okot, csak és kizárólag a "sima" felmondásra, ezt nem árt, ha tudod.
Ha felmondasz és nem töltöd le a felmondási időt, akkor a munkáltatónak meg kellene fizetned a felmondási időre járó távolléti díjadnak megfelelő összeget. Ezt a törvény alapból előírja.
Ezen felül a munkáltató követelheti rajtad még azt a bizonyítható kárát, ami abból ered, hogy nem töltötetted le a felmondási idődet és a hirtelen és jogtalan távozásoddal neki kárt okoztál. Ezt követelheti és ha nem fizeted meg a felhívására, akkor peres úton hajthatja csak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!