Nekem, mint hivatalban dolgozónak, miért kell önadózónak lennem, és ha nem készítem el a bevallást, tarthatok-e retorzióról?
Szerintem te arra gondoltál, hogy miért kell úgymond az államnak bevallást készítened, miközben egy hivatalban dolgozol, tehát az állam adja a béredet és von belőle járulékot.
Fentebb megválaszolták a lényeget, de ami kimaradt, hogy egy hivatalban Magyarországon azt sem tudják mit csinál a másik a szomszéd irodában, nem hogy egy másik intézményben.
Együttműködni pedig irodán belül sem képesek az emberek (hozzá teszem a vezetőségtől sem látnak más példát), így hogyan várhatnánk el egyes állami intézmények között ezt?
Katasztrófális állapotok uralkodnak. El sem hinné, aki nem látja belülről. Volt az a sorozat, munkaügyek vagy mi. Kicsit fel van nagyítva, de minden igaz benne. :)
Valószínűleg a nagyokos nem informált félre, hanem Te nem érted teljesen az egész működését.
Attól, hogy Te hivatalban dolgozol, még lehet olyan bevételed/jövedelmed, ami adóköteles, és Neked kell azt bevallanod, mert a NAV nem tud róla. Továbbá lehet, hogy tud a bevételedről/jövedelmedről és bele is teszi a bevallási tervezetbe, de nem biztos, hogy tudomással bír egyéb, az adóval kapcsolatos kedvezményedről.
A NAV a tervezetben kizárólag olyan adatokat tüntet fel, amely kifizetőtől származik, mert a kifizetők kötelesek havonta a foglalkoztatottaknak kifizetett jövedelemről adatot szolgáltatni feléjük. Ha Neked nem kifizetőtől is származik jövedelmed, az nem kerül bele, hanem azzal ki kell egészítened a tervezetet ahhoz, hogy ne hibás bevallás legyen belőle.
Tehát a nagyokos valószínűleg nem mondott butaságot, csak Te nem értetted azt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!